Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

20 de juliol de 2010
9 comentaris

Reagrupament es retirarà per la Solidaritat Catalana

El procés d’independència sempre és rapid i en crescendo. S’equivoquen els que diuen que és un procés lent i constant. És un cúlmul de fets que es van produint cada vegada amb menys temps que van provocant un augment del sentiment independentista que alhora van provocant nous fets que alimenten de nou l’independentisme fins arribar a l’esclat de la independència.

 

Ara estem en un moment que tot fa pensar que estem molt a prop de començar la part final del procés, o potser no. Amb la proposta de Solidaritat Catalana, que no deixa de ser una nova versió amb altres actors del que s’havia proposat abans amb altres iniciatives semblants, tenim una nova oportunitat per aconseguir avançar cap a l’esclat de la independència. Està clar que per la importància dels qui ho promouen, pot arribar a tenir més èxit  que les anteriors iniciatives de Suma Independència i l’actual que s’està duent a terme de la Conferència Nacional del Sobiranisme.

 

Quan va aparèixer Joan Carretero i Reagrupament Independentista amb la proposta de fer una candidatura unitària i transversal per proclamar unilateralment la independència al Parlament, molts dels independentistes que hi havien en els partits parlamentaris catalans, el van titllar de somiador, de mesiànic i que era una utopia.

 

Més endavant arran dels referèndums populars, van haver molts independentistes membres dels partits catalans que es van apuntar a participar-hi, que deien que la proposta de Reagrupament no era l’adequada, que el camí era fer un referèndum vinculant.

 

Ara després d’haver perdut quasi un any en intentar-ho, el Tribunal Constitucional , junt amb les direccions dels partits catalans, han tancat la porta a què es pugi fer cap referèndum, vinculant o no. Ara, gràcies a deu, reconeixen que la proposta de Reagrupament és l’única que és vàlida. Ja era hora!!!

 

Benvinguts Alfons Lòpez Tena i Uriel Bertran, ja era hora que reconeixeu que la vostra estratègia era equivocada i una perduda de temps. Us imagineu la feinada que hauriem pogut fer si al principi haguéssiu acceptat treballar junts amb Reagrupament?

 

Però siguem optimistes i generosos. Tothom necessita  el seu temps de maduració. Per això si la proposta de Solidaritat Catalana, és acceptada per CiU i ERC, tal com va dir Joan Carretero a aquesta entrevista fa més d’un any quan li preguntaven si Reagrupament creava divisió al catalanisme: „Hem fet una proposta d’unitat. I li diré més: si demà al matí els líders de CiU i d’ERC es comprometen públicament davant del poble de Catalunya que el 2010 aniran junts per iniciar un procés de proclamació de l’Estat independent de Catalunya, ara mateix ens retirem i els donem suport.

 

Si Alfons Lòpez Tena i Uriel Bertran aconsegueixen convèncer als seus dirigents dels seus partits polítics, Reagrupament és dissol. I no dubteu que molts dels reagrupats i jo el primer, que portem més d’un any deixant la salut predicant que aquesta és la via per aconseguir la independència, seriem els homes més feliços de la vida!!

 

Nota: Però no sé perquè, tinc la sensació per desgràcia que no podré fer vacances fins després de les eleccions

 

Endavant les atxes!!

 


Catalana

  1. 100% d’acord amb tu: qui té por de Solidaritat catalana? jo no, Rcat ja ha fet els deures i ha marcat el camí, però sabíem que no erem tot l’independentisme possible; cadascú ha de madurar quan pot. Endavant!!!

  2. I tant! Regrupament ha d’entrar-hi i formar-ne part de forma activa. Sempre hem predicat la necessitat d’anar tots junts, que si sortia una proposta potent ens hi afegiríem encantats. Ara demostrarem que tot això que s’ha predicat és cert.

  3. sempre he admirat aquests líders de
    reagrupament doncs abans de fer mal a Catalunya cedeixen el pas en bé de sumà,
    molts som patriotes però per mi, en Joan Carretero sempre serà el autèntic líder
    i patriota… una forta abraçada a tots

    Endavant

  4. Reagrupament + Conferencia Nacional (SI) + Solidaritat Cat

    TANQUEU-VOS EN UNA HABITACIÓ I NO EN SORTIU SENSE UN ACORD

    Junts aconseguireu un suport incondicional pq haureu demostrat que poseu el pais per sobre de les consideracions personals.
    Separats, ni un escò.
    No ens feu patir vergonya. Ens en refot les diferències personals que tingueu, les ganes de liderar i les llistes.
    Humilment demano que mireu què us uneix, i oblideu diferènces. La gent de carrer, aquests que ens hem associat o donat suport a uns i altres, ESTEM FINS ELS COLLONS de veure batalletes entre nosaltres.
    UNITAT …. o derrota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!