Aquest any sense revetlla de Sant Joan

Ja porto 4 anys a Alemanya i només l’any passat vaig poder gaudir de la revetlla, encara que d’una manera especial, fou a Ciutadella.

A Alemanya, concretament a Baden Würtemberg, l’escoles fan dues setmanes de festa a la Pentecosta i tothom aprofita per fer vacances.
Per desgràcia aquest any a caigut a finals de maig i principi de Juny. Maleit calendari catolic, podrien fer-ho sempre que caigués a finals de juny!!

A la bonica ciutat menorquina de Ciutadella,  la revetlla és gaudeix diferent que a la resta dels països catalans. De fet Sant Joan és la festa major de Ciutadella, és
la gran festa que els habitants de Ciutadella i els seus contorns esperen tot l’any per celebrar. No ho fan com nosaltres els catalans del principat amb petards i el foc. Allà tot gira al voltant del Jaleo i a part de les tradicions de s’homo des Be i la llançada d’avellanes.  Cada casa s’obre als amics, parents i coneguts i et donen menjar amb el Gin amb llimonada. M’ho vaig passar molt bé i no vaig enyorar els petards ni el foc.

Però aquest any a Karlsruhe, igual com els dos primers anys, ni revetlla ni res que sé sembli. La petita la tinc malalta amb febre,  i la dona està cansada de dues nits en vetlla.
Però també per sortir a prendre quelcom sense veure l’ambient que es viu a Catalunya o a Ciutadella, la veritat és que deprimeix més que quedar-se  a casa i no fer res d’extraordinari.

Així doncs avui, em quedaré a casa mirant el partit d’Alemanya contra Ghana i després de repassar els correus i escriure quelcom al Facebook, aniré a dormir per demà al matí anar a treballar.

L’any vinent com que la Pentecosta cau a finals de Juny, per sort estaré de vacances i podré anar a gaudir del Sant Joan.
Encara no sé a on, si a Ciutadella o a casa, però tant em fot. Per mi Sant Joan és màgic i és una de les celebracions que més enyoro.

Ja començo a contar els dies que em queden!!

Que passeu una bona revetlla!!

 

 

Afegeix un comentari