S?ha acabat les vacances d?estiu i via amunt cap a Alemanya que no ha sigut res

A alemanya no hi  ha un mes a on tothom faci vacances, com a Catalunya es l’agost o els francesos el Juliol. Els alemanys que tenen més vacances pagades, 6 setmanes, aquestes pràcticament mai són agafades totes seguides.

 Si tens canalla i aquesta està a l’edat escolar (a partir de 6 anys) els pares s’han d’adaptar a les vacances escolars que són repartides per tot l’any, malgrat a l’estiu al meu land, tenen enguany del 29 de Juliol al 14 de Setembre. Durant aquest llarg periode de vacances escolars a l’estiu, hi ha moltes activitats subvencionades pel municipi amb col·laboració d’empreses que es queden la canalla des de les 8 del matí fins ales 5 de la tarda. En canvi les vacances de setmana santa, o de Pentecosta o les Herbstferien (de la tardor) o les de Nadal, poca oferta hi ha. Tot plegat fa que els pares alemanys els hi surti més a compte fer vacances repartides per aquestes dates.

Aquest any el meu fill Jan , ja ha anat a l’escola i hem fet les vacances d’estiu  per dues setmanes de Pentacosta i potser a principis de setembre farem una setmana més, ja veurem si ens arriba el pressupost. La resta ens l’haurem de combinar per la tardor i sobretot per Nadal que les dates senyalades que són festes acaben en cap de setmana i això ens obliga a agafar molts dies de vacances.

A Menorca ha estat unes bones vacances malgrat el contratemps i ahir vam arribar al mig dia amb el Ferry. Després de deixar la família a Blanes, vaig  anar als Pallaresos a fer la presentació de Reagrupament.  Per  mi va ser un honor poder fer-ho davant de la vintena de catalans que van venir a escoltar-me. El sopar posterior amb els companys de Reagrupament del Tarragonès, va ser una vetllada molt interessant i em va donar ànims que anem en molt bon camí .

Ara quan acabi d’escriure aquestes ratlles amb dificultat per la mà enguixada, agafarem el cotxe i cap amunt, que a 1.350 quilometres ens espera Karlsruhe. Diumenge dormir i descansar per dilluns de nou a treballar.

 

Endavant les atxes!!

Afegeix un comentari