Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

13 d'abril de 2010
2 comentaris

Els referèndums populars desactivats?

Avui dimarts toca article al bloc de deumil.cat. l’Article porta per nom “Els referèndums desactivats?”.

Ho sento per al to pessimista del que he escrit. Ja ser que ara no toca, que ara cal continuar fent pinya amb els referèndums del 25A. Estic d’acord, però penso que el que he dit a l’article no és incompatible en anar el 25 d’abril a votar. Jo ja tinc el bitllet d’avió comprat per anar al meu poble. Per cert no estic segur que es faci finalment a Blanes la votació. El que si que es fa és a Malgrat, el meu altre poble, però per desgràcia no hi estic empadronat i no podré votar. Però ningú em traurà el plaer de viure de prop aquest dia històric.

Ara bé, això no treu que denuncii amb arguments el que penso de la maniobra de proposar una ILP sota la nova llei de consultes. Penso que tot és un estratagema per de part certs dirigents dels partits catalans per desactivar la força independentista que ha sortit en la societat catalana.

Ho podeu llegir en aquest enllaç i m’agradaria molt estar equivocat amb les conclusions que arribo desprès d’analitzar el que comportarà tirar endavant aquesta ILP.

Si algú em pot donar arguments per aclarir que estic equivocat, ho agrairia molt.

Moltes gràcies

  1. Però no és cosa d’arguments, diria que és cosa de mala observació.
    A parer meu la ILP presentada anteriorment sí que era una mica per emprenyar, encara que no per part de cap partit, o els partits, com dius generalitzant, i tal com es va presentar era un menysteniment de la feina en marxa i fruits encara per recollir. D’aquesta diria que està ben emmarcada en el treball de les consultes.
    No entraré en la teva anàlisi, em disculparàs, perquè abans caldria que giris una mica la mirada. Perquè en aquesta campanya pel referèndum, si un cas, el que hem de vigilar-nos és a nosaltres mateixos, al moviment sobiranista i als grups que facin les passes i decisions al respecte. I el problema i risc major està en, ja ho dic abans, errors d’observació bàsica i simplificacions de la tasca política que anem fent, i que ens és menester per tenir un estat propi.
    El 25A i el que li segueix no xoca amb aquesta proposta que assenyales, sinó que li és camí obert. Si no la caguem ni ens perdem en dramatismes, clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!