El meu petit homenatge a Ramon Garriga-Marquès i els vells republicans del poble

El meu amic i patriota Ramon Garriga-Marquès ha mort el passat diumenge als 88 anys.
El vaig conèixer fa 18 anys quan vaig entrar a militar a ERC a Malgrat de Mar. Ell junt amb uns altres formava part del que jo anomenava la vella guàrdia republicana del poble. D’aquelles persones que havien patit la brutal repressió i intent de genocidi del  la llengua, cultura i història catalana, però malgrat tot, varen saber mantenir la flama encesa fins avui.

En Ramon, va exiliar-se cercant-se la vida als països escandinaus, necessitava sortir de la grisor metàlica imposada per la dictadura i la misèria post guerra civil. Ell va destacar per la seva tasca com periodista i diplomàtic.

Des de sempre va haver molt bona complicitat entre nosaltres, sempre l’hi he admirat la seva tasca intel·lectual i patriota a favor de la independència. Més d’un cop m’havia confessat que li hagués agradat poder anar a l’ONU i veure la senyera al pal Per  això la seva mort, m’ha colpit.

Aquí teniu el meu petit homenatge al Ramon i també als altres vell guardians de l’esperit republicà de Malgrat de Mar, que he escrit al bloc de deumil.cat

El meu petit homenatge a Ramon Garriga-Marquès i els vells republicans del poble

Ramon, gràcies per tot. Que el teu exemple de patriotisme ens guiarà en aquests moments tant importants per Catalunya.

Endavant les Atxes!!

Manel Bargalló

Kalrsruhe

Nota: La foto l’he agafat del web de l’amic malgratenc Joan Dàvila
http://elsot.blogspot.com/ 

 

Afegeix un comentari