Confirmades les meves sospites de desestabilitzar les consultes populars.

Ja fa dies que vaig posar sobre avis de què havia un interès partidista pels referèndums populars. Per això fa dues setmanes vaig escriure aquest article:Qui vol esmortir els referèndums populars?

En aquell article ja insinuava el que finalment ha passat. Els portaveus de decidim.cat amb la col·laboració de l’Alfons Lòpez Tena (?), han volgut agafar el control, definint una comissió al seu gust i fixant tres dates pel seu compte sense esperar consensuar amb la resta de les plataformes i entitats sobiranistes.

Al final la xarxa sobiranista en la que s’inclou totes les entitats i grups que varen organitzar el referèndum d’Arenys de Munt, han decidit parar els peus de decidim.cat. Aquests darrers han reaccionat de la pitjor manera, és a dir, mirant de deixar cara a l’opinió publica que són les plataformes sobiranistes les instigadores de la desunió. Sembla clar que alguns dels seus membres, no tots per sort, tenen la consigna de fer tot el possible per desanimar i treure el suport a les consultes populars.

(continua)

. 

Recordem que a Arenys de Munt, el referèndum no va ser pas iniciat ni promogut per decidim.cat, ans el contrari fou fet per l’entitat independentista MAPA (Moviment Aranyenc per l’Autodeterminació)  i només el regidor de les CUPs, Josep Manuel Ximenis,  que també és membre del MAPA, va presentar al ple de l’Ajuntament la petició que aquest, donés suport a la consulta. Per cert, segons ell va explicar al Punt, amb algunes dificultats per part dels regidors d’Esquerra que inicialment no hi volien donar suport.

La xarxa sobiranista no va fer cap comunicat quan es va assabentar per la premsa que decidim.cat havia decidit pel seu compte fer tres convocatòries per les consultes i canviant la primera convocatòria consensuada en la primera reunió, del dia 13 al dia 12 de desembre. Les entitats sobiranistes  varem esperar, sense fer cap comunicat públic de discrepància,  a la reunió de fa dos dies per discutir-ho internament i al final per àmplia majoria es va acordar que la composició de la comissió no era la que unilateralment havien decidit els de decidim.cat, junt amb la complicitat de l’Alfons Lòpez Tena, que no acabo d’entendre que persegueix amb tot aquest assumpte.

La comissió que s’ha proposat en la reunió es dóna més pes a la xarxa sobiranista i els que varen fer possible el referèndum d’Arenys de Munt, posant a l’Alcalde Mora com a portaveu. Per cert, una composició de la comissió molt més semblant a la que vaig suggerir en el meu article: L’esperit de 10Mil a Brussel·les als referèndums i és hora de ser generosos

Perquè ara decidim.cat vol erigir-se com a protagonista del que fou a Arenys de Munt, i ha de ser, un moviment popular? Les consultes populars per tota Catalunya, igual que a Arenys de Munt, han de ser liderades per tota la societat civil i no pas pels partits. Uns partits que recordem que alguns d’ells (ERC, CiU, IC, PSC-PSOE i PP) varen votar en contra a la mateixa pregunta que es vol fer als referèndums a la Mesa del Parlament quan es va presentar la ILP per part de deumil.cat i el CeL. Jo em pregunto, perquè ara hi ha tant interès per part d’alguns d’aquests partits que varen votar en contra al Parlament per ser protagonista en els pobles a on es volen fer els referèndums? Que tenen mal de consciència? O potser com que saben que no poden realment donar-hi suport des dels ajuntaments (està expressament prohibit per llei), no tenen por a fer-ho, en contra del que passaria si fos al Parlament?. Hi veig molta hipocresia per part d’alguns d’aquests partits.

Des del primer dia, he vist un interès desmesurat per part de certes persones i de sobretot decidim.cat, un afany de protagonisme que per desgràcia al final ha donat peu aquests comunicats per part dels interessats que ha creat confusió i per tant menys possibilitats d’èxit dels referèndums populars. 

Des d’aquí apel·laria al sentit patriòtic dels Tena, Bertran, Fàbrega i la resta dels alcaldes i regidors de decidim.cat que deixessin enrere les discrepàncies, estratègies i sobretot el partidisme i que es posessin al servei del país, igual com varen fer a Arenys de Munt.

Espero que en breus dies, s’arribi a un acord i els referèndums populars segueixin endavant amb el màxim suport possible. Queda pocs dies pel 13 de desembre i hi ha molta feina a fer.
 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *