Qui vol esmortir els referèndums populars?

Darrerament he escoltat per la xarxa sobiranista que hi ha un cert interès d’esmortir l’efecte que ha provat el referèndum d’Arenys de Munt i per això es vol que els referèndums populars que s’estan preparant en diferents pobles de Catalunya tinguin poc èxit.

Per fer-ho, la tàctica és primer de tot, tenir el control de quan i com és faran els referèndums. En aquest sentit que millor que mirar que l’agenda política dels referèndums sigui marcada pel grup de regidors i alcaldes que estan adherits a decidim.cat i no pas per les entitats o plataformes sobiranistes?

(continua)

Amb això no vull dir pas que la majoria dels regidors i alcaldes verdaderament estiguin disposat a prestar-se al joc d’esmorteir els referèndums que es vulguin fer en la seva vila, ciutat o poble. Però que segur que més d’un rebrà pressions per fer-ho, n’estic convençut. Per desgràcia molts ajuntaments estan arruïnats o tenen moltes inversions que depenen més de la bona predisposició que mostrin vers als que tenen l’aixeta de les subvencions o inversions, que de les necessitats reals o de l’interes general del projecte que es vol dur a terme.

Per això com ja vaig explicar en el meu article „L’esperit de 10Mil a Brussel·les als referèndums i és hora de ser generosos”, cal que el lideratge d’aquests referèndums sigui no pels partits polítics, si no per cadascun dels grups o comissions que s’estan constituint en cada poble català, però sobretot que cada grup o comissió se senti que el projecte és seu i lliure d’interferències o interessos partidistes.

Aquests grups o comissions locals han de decidir si demanen suport als regidors i alcaldes adherits a decidim.cat o no, una vegada s’han constituït i tenen clar que ho poden fer. Si un ajuntament no dona suport no vol dir que no s’hagi de fer el referèndum. Com també, posant un cas extrem, si l’ajuntament diu que si, però no hi ha al poble cap garantia de què la participació sigui mínima, doncs millor no fer-ho.

El més important és que, tal com s’ha vist a Arenys de Munt, que el referèndum no depengui de l’ajuntament, ja que aquests si no volen ser acusats de sediciosos, amb la possibilitat real d’anar a la presó, no poden donar-hi suport explícit ni deixar les seves dependències municipals per fer-ho. Moltes de les resolucions que es voten i aproven ara als plens del molts ajuntament al respecte no tindràn cap efecte real, la llei espanyola ho prohibeix explícitament.

Penso que qui vol esmortir o desvirtuar els referèndums populars per reduir el seu efecte polític, son els partits que volen mantenir la situació actual, és a dir, tots els partits parlamentaris actuals, uns perquè tot això va en el sentit contrari de les seves idees nacionalistes espanyoles i els altres, malgrat tinguin interessos nacionals catalans, perquè volen mantenir el seu paper o fins i tot millorar-lo dins de la política autonòmica que hi ha a Catalunya .

Estem  en un cas, a on es dóna la coincidència de què interessos diferents i oposats, permeten una possible aliança estratègica per impedir que hi hagi cap canvi real a la situació política de Catalunya. En aquest sentit, fins i tot, n’hi un que vol aprofitar-ho per esborrar o netejar la seva imatge de què el que prediquen no s’alinea amb els resultats que fins ara ha donat la seva estratègia. Tots tenen molta por de què tot aquest assumpte dels referèndums populars s’escapi del seu control. A Arenys de Munt, ja va passar i no volen que es reprodueixi a nivell nacional, car per a ells seria una catàstrofe pels seus interessos immediats, sobretot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

És clar que perquè hi hagi un efecte polític i que tingui repercussió a nivell nacional i sobretot internacional, cal que aquests referèndums siguin fets tots en el mateix dia i amb la mateixa pregunta. Tot intent de què no sigui així, serà una excusa per esmortir els seus efectes.

Penso que a nivell nacional, per coordinar , per ajudar i assessorar i per poder fer d’altaveu mediàtic, cal crear una comissió amb totes les garanties de què no serà manipulada ni influenciades pels partits polítics. Això per mi és bàsic i imprescindible. Com també que aquesta comissió tingui el mínim protagonisme i sobretot que ningú l’aprofiti per la seva projecció publica. 

Cal que els patriotes estiguem amatents dels intents, que segur que ja s’estan gestant, per esmortir l’efecte polític dels referèndums populars.

Centenars de referèndums per l’autodeterminació el mateix dia, amb centenars de milers de vots a favor de la independència encara que no siguin vinculants,  poden ajudar i molt, a fer que Catalunya esdevingui aviat un estat sobirà i independent. Sobretot si els espanyols es posen nerviosos i reaccionen com ho han fet a Arenys de Munt.

Endavant les Atxes!!

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *