Bloc Gran del Sobiranisme: Declaració d?intencions

A partir d’avui, aniré publicant cada dia els articles antics que he publicat al Bloc Gran del Sobiranisme.

 

Per si hi ha algú que encara no coneix la iniciativa del Bloc Gran del Sobiranisme, aquí teniu la meva declaració d’intencions que fou el primer article que vaig publicar en el bloc.

 

.

(continua)

.

Declaració d’intencions (publicat el 1 de Juliol del 2008)

Sóc militant d’ERC des de fa més de 17 anys i darrerament, a causa de les marrades del meu partit en la lluita per la independència, vaig decidir, des de el meu exili, posar el meu granet de sorra per intentar redreçar el rumb d’ERC. Per això, gràcies a Internet, vaig decidir publicar el meu propi bloc, tot i que a mi les lletres mai no se m’han donat bé. Creia que podia escriure quelcom que fes reflexionar els meus companys de partit alhora que exposava que no tots els militants d’ERC estaven d’acord amb les polítiques que feia la direcció d’Esquerra.

Quan fa un any i mig vaig decidir obrir el meu propi bloc, mai m’hauria imaginat que ara podria participar en aquest nou projecte de la catosfera sobiranista. Gràcies al bloc he pogut conèixer molts patriotes als quals, encara que visqués a Catalunya, no hauria pogut conèixer pas. Mai en la meva vida de lluita per la independència no m’he trobat tan acompanyat gràcies al bloc. Un exemple agradable per a mi ha estat confirmar que a Convergència hi ha independentistes i que a més a més escriuen en blocs. Cada dia que passa en som més, d’independentistes, en els diversos sectors de la societat.

Per això, quan pels volts de Setmana Santa el blocarie Enric Canela, militant de CDC, em va escriure un correu en què em proposava de participar en la idea d’un company seu de partit i també blocaire, en David Morgades, de crear un bloc gran per al sobiranisme en què cada dia de la setmana escriuria sobre política un blocaire pertanyent a una òrbita ideològica diferent, des de no militants fins a militants de CDC i d’ERC, però amb el comú denominador de ser independentistes, em va semblar una molt bona idea.

Però en pensar-ho una mica més, vaig dubtar, perquè feia encara no uns mesos que havia decidit deixar d’escriure al bloc per qüestions personals i professionals. Si no ho havia fet encara era per la petició expressa de la Rut Carandell i de companys blocaires que els ajudés en la campanya de Reagrupament.Cat a la catosfera. Dins d’aquesta campanya per la renovació d’ERC vaig tenir la sort de participar en la creació del portal Blocs amb Estrella, i per tot això tenia una mica de recança a participar-hi per por que hi hagués alguna mala interpretació d’alguns dels companys d’aventures.

Però quan vaig veure els altres companys blocaires que també escriuran en aquest bloc, els dubtes es varen dissipar; per a mi serà tot un honor poder compartir aquest bloc amb Joan Arnera, Enric Canela, Josep Sort, David Morgades, Víctor Terradelles i Xavier Mir.

Cadascun de nosaltres escriurà un article un dia a la setmana, i jo vaig demanar de poder publicar-lo els dimarts. Ara, per casualitats de la vida, vàrem decidir començar el primer de juliol i resulta que ha caigut en dimarts; per això tinc l’honor de ser el primer de publicar l’article. Com que sóc el primer a escriure, aquest primer article és la meva declaració d’intencions de com penso enfocar els articles que, a partir d’avui, penso publicar cada dimarts.

Com a militant d’ERC no podeu esperar que faci una crítica forta als dirigents del meu partit, malgrat que ho faré si escau, com ja ho he fet en el meu bloc durant aquesta campanya electoral interna per al congrés d’Esquerra. Com tampoc no penso fer una crítica forta contra CDC per deferència als meus companys blocaires, però igual que per al meu partit, em reservo el dret d’aportar alguna reflexió crítica si convé. 

La meva intenció en aquesta nova proposta blocaire sobiranista serà aportar idees, visions, reflexions i continguts per fomentar el debat a favor de la independència dins dels sectors catalanistes. Per mi, s’ha de mostrar, si cal amb tota la cruesa, la manipulació subtil però efectiva dels sectors de ciutadans dels Països Catalans que treballen activament o passivament per aniquilar la nostra nació. Molts d’aquests ciutadans estan representats per partits que ara s’autoanomenen sense vergonya catalanistes, i serà justament els que miraré, des de la meva modesta aportació, de desmuntar-los la coartada que utilitzen per poder actuar en alguns casos, o en altres inhibint-se impunement, en el genocidi català que l’Estat espanyol aviat farà 300 anys que està duent a terme.

També espero fer arribar un missatge, si pot ser en clau més positiva que negativa, de com veig el nostre futur polític i sobretot també una visió de com veig Catalunya i els Països Catalans des de la llunyania d’un immigrant català a Alemanya.  

Espero poder estar a l’alçada dels meus companys i sobretot de vosaltres, els lectors.   


Manel Bargalló


Kalrsruhe, 1 de juliol del 2008
Baden-Württemberg

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *