Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

21 de maig de 2009
0 comentaris

7.000 missatges a la Mesa del Parlament per exigir la tramitació de la ILP pel Referèndum d’Autodeterminació

               NOTA  DE PREMSA

               7.000 missatges a la Mesa del Parlament per exigir la tramitació de la ILP pel Referèndum d’Autodeterminació

               Avui finalitza el termini legal perquè la Mesa es pronunciï

 

Avui 21 de maig es compleixen 15 dies naturals de l’entrada al registre del Parlament de  Catalunya de la ILP per la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, impulsada per Deumil.cat i Catalunya Estat Lliure, avalada per una Comissió promotora de més de 10.200 persones.  Quinze són els dies que la llei fixa per tal que la Mesa resolgui la tramitació d’una ILP des del moment en que aquesta entra a registre. La Mesa es reuneix setmanalment cada dimarts.  Es molt probable que la propera setmana es faci pública la resolució sobre la nostra ILP.

Els promotors de la iniciativa estem, doncs, a l’ espera de la resolució de la Mesa del Parlament per tal d’iniciar la segona fase de la ILP i engegar la campanya pròpiament dita de recollida de signatures amb ja quasi 500 voluntaris i fedataris organitzats pel territori. Mentrestant, durant aquestes dues setmanes més de 7000 persones han respost a la crida que hem realitzat d’enviar un missatge als membres de la Mesa del Parlament, a través d’un formulari ubicat a la web de l’Associació Catalunya Estat Lliure, i que han accedit  milers de persones a través del vincle de diversos bàners de publicitat insertats a les nostres webs o en diversos diaris digitals.

Durant aquestes dues setmanes hem insistit que la majoria dels membres de la Mesa del Parlament formen part de partits poliítics que, com a mínim, tenen reconegut el dret a l’autodeterminació en els seus estatuts i ponències. Ens referim a  CDC, UDC, ERC, ICV i EUiA. La ILP que hem presentat compleix amb  tots els requisits de la llei i seria una arbitrarietat no acceptar-la a tràmit, decisió que vindria condicionada només per una voluntat política clarament antidemocràtica. Esperem, però, el seu vist-i-plau i definitiva tramitació.

El suport que la ILP ha rebut fins el moment (més de 10.200 adherits a la seva Comissió Promotora) i l’enviament de més de 7.000 missatges adreçats a la Mesa del Parlament  en només dues setmanes és una demostració palpable de l’ampli suport i recolzament de la proposta.

La iniciativa crida a participar a tots els ciutadans amb dret de sufragi actiu per tal de sotmetre a la seva decisió la següent pregunta: ‘Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret,  independent, democràtic i social, integrat a la UE?‘.

Ara, el principal objectiu és posar al debat polític la independència de Catalunya: el primer objectiu és que es pugui discutir l’autodeterminació al Parlament. Volem forçar els partits a discutir sobre aquest tema.

 

Crida ciutadana a donar suport la ILP i la seva campanya

Des de la Comissió Promotora es fa crida a la ciutadania per tal de donar suport a la ILP i demanant voluntaris per a la campanya quan aquesta arrenqui amb el vist-i-plau parlamentari. Si hem estat capaços de dur milers de persones a Brussel·les, i ara el recolzament de més de 10.000 adhesions  a la ILP, tenim assegurades de llarg les 50.000 signatures necessàries. Però és fonamental  la mobilització de la gent i  la seva implicació. En breus dies, quedarà operativa una web (www.autodeterminacio.cat)  des d’on es podrà seguir amb detall el desenvolupament de la campanya durant els mesos que aquesta estigui en marxa.

Una oportunitat històrica

El que ara s’ha presentat davant el Parlament de Catalunya és obrir la possibilitat de debatre amb transparència el nostre futur nacional. Seguint la lletra de les resolucions del nostre Parlament de no renúncia al dret d’autodeterminació, ara podem arribar a exercir-lo immediatament. Ara és el moment que els catalans i les catalanes puguem decidir per un futur millor. És el moment de la coherència i transparència polítiques. És l’hora del debat rigorós, obert, públic i sincer que una part cada cop més important de la societat catalana reclama i exigeix.  Sens dubte,la  ILP afavorirà el debat públic i necessari  sobre el nostre encaix amb Espanya al lloc on aquest debat s’ha de dur a terme: al Parlament de Catalunya.

 

Barcelona, a  21 de maig del 2009

 

cordialment,

Josep Poveda

Àrea de Comunicació i Premsa de Deumil.cat

premsa@deumil.cat

jp.premsa@deumil.cat

649416541

 Informació ILP:,http://webcast.deumil.cat

(us recomanem que entreu, veieu i escolteu les entrevistes penjades)

http://deumil.cat

http://www.catalunyaestatlliure.cat

contacte organització ILP: ilp@deumil.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!