El bloc de Josep Mayans i Juncosa

Dibuixant, escenògraf i pintor capelladí (1931-1999)

Els Freixas Vivó, una nissaga d’artistes

Algun dia Capellades haurà de saber fer un reconeixement a tot aquell bullit d’artistes que durant la segona meitat del segle XX van saber reproduir en les seves obres el món que els envoltava, des de paisatges a retrats de persones, passant per apunts i caricatures. Certament, va haver-hi una generació excepcional de pintors i dibuixants, tant pel que fa al nombre com pel que fa a la qualitat del que feien.

Entre aquests artistes, que des del llegat Josep Mayans volem fer conèixer i reivindicar, hi ha un lloc destacat per als germans Freixas Vivó, tant l’Amadeu com el Sebastià. En concret, recentment hem adquirit aquest oli sobre tela que us presentem, un carrer de de Barcelona del Sebastià Freixas.

Sebastià Freixas, capelladí, ens deixà el 2006, a l’edat de 82 anys, a Terrassa, ciutat on residia. A la ciutat també vivia el seu germà bessó, en Josep, compositor i director del Conservatori de Música de Terrassa (de 1970 a 1991), que arribà a ser terrassenc de l’any (1988). Certament una família d’artistes, com, és clar, l’Amadeu (1912-2004), conegut per una llarga trajectòria artística, com a mestre de diverses generacions de pintors i com a divulgador artístic en diferents països. Tot i que el seu èxit artístic el va portar arreu del món, l’artista mai va perdre el contacte amb Capellades, d’on fou Fill Predilecte des del 2002.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.