SAVIESA DE GOS

Xavier Massot Martí, de Lleida estant

2 d'abril de 2018
0 comentaris

L’emoció d’Einstein

“El que és misteriós és el més noble que podem experimentar. És l’emoció d’on neix la veritable ciència. Qui no pot meravellar-se és com si estigués mort. Saber que el que ens és impenetrable existeix i que les nostres facultats limitades no poden copsar sinó en les formes primitives, aquest sentiment és el nucli de la veritable pietat. La experiència còsmica és la clau mestra de la investigació científica.” (Albert Einstein).

“Ni el raonament abstracte ni la experiència poden portar-nos a la font d’on brollen les nostres idees. Està oculta als ulls del savi, però la consciència sempre està allí. La veritat i la justícia es presenten com idees inevitables i incorruptibles. D’aquesta manera la percepció sensorial i la autoconsciència es manifesten independents de la nostra voluntat i coneixement” (Friedrich Von Schiller).

“És cert que tot el que és abaix és com el que és amunt, i tot el que és té el seu origen en una Cosa Única, totes les coses deuen la seva existència a aquesta Unitat, i poden ser millorades mitjançant l’harmonia i la consciència. El més poderós de tots els poders és la energia que penetra totes les coses subtils i tot el que és sòlid. Així fou creat el món.” (Hermes Trimegisto, La taula de maragda).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!