SAVIESA DE GOS

Xavier Massot Martí, de Lleida estant

24 d'agost de 2014
0 comentaris

DOS FILMS PER ENCARAR LA SOLEDAT

Títol: MI AMIGO MR. MORGAN (Mr. Morgan’s last love)
Directora: Sandra Nettelbeck
Producció: Alemanya-Bèlgica-EUA-França
Actors: Michael Caine, Clemence Poesy, Justin Kirk
Valoració: 8 sobre 10

Basada en la novel·la “La douceur assassine” de l’escriptora Françoise Dorner, la pel·lícula ens aboca al problema de com encarar la viudetat en una gran ciutat com París, que no és la teva, i on tot just tens coneguts. En definitiva, una manera d’enfrontar-se amb la soledat en els darrers anys de la vida. La trobada amb una jove que es considera a si mateixa també com un ser aïllat i sense família, destapa tot un seguit de problemes familiars del protagonista, un Michael Caine esplèndid, amb els seus fills, sobretot amb el fill, interpretat amb solvència per un Justin Kirk, amb una actuació convincent, que el film ens descobreix com un nou talent molt prometedor.

La pel·lícula no decau en cap moment, amb una direcció dels actors molt bona, que ens fa reflexionar sobre els drames i problemes personals dels protagonistes, que podrien ser ben bé els nostres en algun moment de la vida.

unacitaTítol: Una cita para el verano (Jack Goes Boating)
Director: Philip Seymour Hoffman
Actors: Philip Seymour Hoffman, Amy Ryan
Valoració: 4 sobre 10

Un film dirigit pel mateix actor protagonista, mort fa uns mesos, una experiència que malauradament no repetirà. En ella aborda els problemes de soledat que tenen en aquesta societat les persones excessivament tímides. Amb un metratge massa llarg per explicar la història i un ritme molt lent (exceptuant els darrers 20 minuts), podem dir que és un film no massa reeixit per part del director. Però d’alguna manera, en ella veiem reflectits tots els problemes personals que a la seva vida privada estava passant el protagonista: soledat, addicció a les drogues, dificultats de comunicació…. Potser era el seu crit desesperat al món en demanda d’auxili, però ha arribat massa tard per poder ficar-hi remei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!