Quin poble desitja ser oprimit?

“Surt de la boca de totes les nacions l’alabança de la veritat, però hi ha alguna llengua que perseveri en ella? Quin poble desitja ser oprimit per un altre de més fort? Però on està el poble que no ha desposseït a un altre de la seva fortuna?” (Llibre dels Misteris, del Qumran)

“Pel teu nom vares crear per a mi la llum, les tenebres la fan brillar, per canviar en alegria els cops, les debilitats en potencialitats….Floreixo com un lliri, el meu cor s’obre a un corrent etern, el meu suport s’alça com un refugi. Cantaré amb l’arpa de la salvació, la cítara de l’alegria, la pandereta del goig i la flauta de l’alabança…Amb alegria i goig habitaré segur en la morada santa, reposat i en pau.” (Salms apòcrifs del Qumran)

“El principi de tot projecte del cor està en el coneixement, en l’ofrena de l’emissió dels llavis justos, i estar disposat a tot servei de la veritat.” (Càntics del Savi, text del Qumran)

 

Afegeix un comentari