Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

28 de juny de 2012
0 comentaris

L’esquizofrènia del partit socialista català (PSC)

Segons la definició en la viquipèdia: “L’esquizofrènia (del grec, “schizo”: divisió i “phrenos”: ment) és una malaltia mental caracteritzada per una pèrdua del judici de la realitat i una àmplia desorganització de la personalitat amb impossibilitat de motivar una conducta i establir propositivitat vital adequada.”

Una de les dades de la darrera enquesta del CEO que ha passat desapercebuda i que m’agradaria remarcar és el comportament esquizofrènic del votant del PSC.

A la pregunta 39, pagina 36, quan es pregunta ” si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria?” tenim aquest resultat:

Es a dir, que la majoria del votat del PSC, un 41,5% hi votaria en contra mentre que el 29,1% hi votaria a favor.

A la pregunta 40, a la pàgina 38 que diu: “Si Catalunya fos un país independent, el nivell de vida dels catalans segons vostè com seria?” i ho mirem segons els votants dels partits tenim:

És a dir, la majoria del votat del PSC, un 38,4% creu que amb una Catalunya independent es viuria millor,  i en canvi només 12,8% creu que pitjor.

Llavors la pregunta és: Si els votants del PSC majoritàriament (38,4%) creuen que es viuria millor amb una Catalunya independent com és  que votarien majoritàriament en contra (41,5%)?

Els votants d’esquerra i més concretament els socialistes catalans sempre han fet bandera que estan en contra d’utilització d’arguments nacionalistes o identitaris en la política. Sempre han preconitzat que miren pel benestar i la millora de la vida del ciutadà. En canvi segons aquesta enquesta els votants socialistes actuen en contra aquesta lògica que han defensat i segueix defensant el socialisme. Potser per això els seus dirigents sembla moltes vegades que han perdut el judici i estiguin esquizofrènics. Si segueixen així, no m’estranyaria que l’esquizofrènia els acabi fent veure al·lucinacions.

Nota: Els votants del PP i C’s actuen lògicament: Ells creuen majoritàriament que es viuria pitjor en una Catalunya independent i per això votarien majoritàriament en contra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!