Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

17 de maig de 2007
8 comentaris

Avui ja fa 5 mesos que vaig començar el bloc, moltes gràcies a totes les 10.000 visites!

Avui ja fa 5 mesos que vaig començar el bloc, moltes gràcies a totes les 10.000 visites!

El 17 de desembre del 2006 vaig publicar el meu primer bloc amb el títol Bloc d’un exiliat econòmic , com es pot veure el meu nivell de coneixement del català escrit és molt dolent, per aquest motiu sempre he estat molt agraït amb els comentaris crítics al respecte i he demanat perdó com es pot veure en el bloc Realment estic molt avergonyit. Però les ganes de poder explicar el què penso des del meu punt de vista vivint del que jo anomeno un exiliat econòmic a Alemanya, pot més que la vergonya que tinc quan faig faltes ortogràfiques o fins i tot de sintaxis.

Cada vegada abans de publicar intento repassar tot, i el què em dóna més bons resultats és fer servir el traductor de català ? castellà de Softcatalà. Si la traducció al castellà no és bona, llavors canvio la paraula o la frase i ho intento de nou fins que en castellà té sentit. Després en Vilaweb passo el corrector de català per a acabar d’afinar-lo. És dur, però es que jo no tinc cap coneixement gramatical del català, (i del castellà poc, vaig aprovar pels pèls), a part de que semble ser que soc dislèxic com insisteix la meva dona. Potser quan em jubili i torni a Catalunya, tindré temps i m’apuntaré a un curs de català (la meva dona no s’ho acaba de creure perquè sempre tinc altres coses que fer).

Respecte el contingut d?aquest bloc, he intentat exposar les meves opinions vers la política i de la ciència relacionada amb la salut. És molt més fàcil escriure de política que de ciència o salut, aquest darrer implica que has de documentar-te i sobretot anar en compte amb el que dius, mentre que amb la política, la documentació no cal que sigui gaire exhaustiva i ets molt més lliure de dir el que vols.

De la llista de blocs més visitats que podeu veure en seleccionar ?Vull llegir la resta de l’article?, es pot veure que el segon més visitat és un bloc sobre ciència, malgrat que és l’únic dins dels 10 primers.

Moltes gràcies a tots per les visites rebudes i sobretot pels comentaris, per a mi son un vincle amb la meva terra que no voldria perdre.

Entrades més visitades aquest mes

De tots aquest , el meu preferit es el ¿Potser fa falta que s’enfonsi la Sagrada Família perquè reaccionem?  

Entrades més visitades des de l’inici

De tots aquests, el meu preferit és El Síndrome de Perpinyà malgrat que potser ara ho matisaria una mica.

  1. Salut!

    En algun article anterior ja m’havia semblat detectar algun error de traducció automàtica en els teus textos. Avui mateix, sembla que en podem trobar un: "Però les ganes de poder explicar el qual penso des del meu punt de vista…".

    Evidentment, l’expressió correcta és "Però les ganes de poder explicar el que penso…", ja que no es tracta d’utilitzar un pronom relatiu sinó una simple conjunció (que crea una oració subordinada).

    Exemple d’ús d’un pronom relatiu: "vull parlar-vos del meu darrer article, el qual ha estat criticat d’una forma acarnissada… ["el qual" és un pronom relatiu de to formal que utilitzem per evitar repetir un substantiu, que en aquest cas seria "article", ja que podríem dir igualment: "vull parlar-vos del meu darrer article, article que s’ha criticat força… (amb un to lleugerament menys formal)]

    A banda d’això, gràcies per compartir els teus sempre interessants punts de vista amb la resta de la catosfera, naturalment. 🙂

  2. Una felicitació pel bloc. El vaig llegint des que vares començar. I agraeixo les teves mirades i reflexions, opinions, idees, etc., sobre el que ens parles.
    No tinc idea si serem o no capaços de solucionar i encarar els problemes polítics que fan que hagis fet exili econòmic. Vull dir que pugessis tornar per aquí abans de la jubilació. Ben mirat crec que faria falta un greu i fort reviscolament no només dels polítics, sinó d’altres elements de decisió social i política; i alhora d’altres àmbits com la cultura i comunicació, per a propiciar moviments més que necessaris.

  3. Felicitats per les 10.000 visites!!! He aprofitat per rellegir el teu apunt sobre el teu exili econòmic, i crec que fas una bona anàlisi. Catalunya no pot competir ni amb la resta d’Europa ni amb la resta del Món perquè té un Estat que no li va a favor. Al contrari, li va clarament en contra. A curt termini, només hi ha una solució clara: el proper 27 de maig donar un missatge contundent, amb una votació massiva a ERC.

  4. hola Manel, felicitar-te per les entrades i de pas demanar disculpes per no haver ho fet abans. Això de les municipals fa que estigui desconnectat del món que m’envolta…

    una abraçada i endavant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!