Pau Comes

Independència és llibertat

29 de novembre de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Anàlisi DAFO del projecte sobiranista. 1) Introducció

Cap als anys 70 del segle passat, als Estats Units es va començar a utilitzar una eina d’anàlisi estratègica per a les empreses, que fins aleshores no acabaven d’encertar-la en la planificació a mitjà-llarg termini. Aquesta anàlisis s’anomenà DAFO (SWOT, en anglès), per les sigles de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats que marquen les estratègies a seguir. Després, aquest tipus d’anàlisi s’ha estès a d’altres menes d’organitzacions i projectes.
Com que no conec cap anàlisi DAFO aplicada al projecte de la nostra independència, he pensat que seria interessant utilizar la Catosfera per a fer-ne una. Més que res, perquè molts ulls hi veuen més que dos. T’hi apuntes? Només cal que segueixis llegint la resta de l’article…

De manera resumida, l’anàlisi DAFO consisteix en identificar, com es diu més amunt, les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats que marquen el nostre projecte sobiranista. Les debilitats i les fortaleses corresponen a l’àmbit intern (en aquest cas, el moviment sobiranista en general), i com a qüestions internes hi hem de poder incidir directament. Les amenaces i les oportunitats són de l’àmbit extern. Així, en una segona fase, es tractaria de corregir les debilitats, potenciar les fortaleses, evitar les amenaces, i aprofitar les oportunitats.

Totes les contribucions són benvingudes, i agrairia que fossin -en la mesura del possible- argumentades. Finalment, voldria recalcar que aquest exercici, com el sobiranisme en general, pretén ser transversal i, per tant, pretén no ser l’enèsim camp de batalla partidista. Per a defensar les opcions partidistes de cadascú -començant per les meves, que no són cap secret-, ja hi haurà temps i espai, no patiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!