SAVIESA DE GOS

Xavier Massot Martí, de Lleida estant

12 d'agost de 2014
0 comentaris

“#CHEF” i “VIATJO SOLA”, sobretot sola

viajoSolaTítol: Viajo sola (Viaggio sola)
Director: Maria Sole Tognazzi
Actors: Margherita Buy, Stefano Accorsi, Fabrizia Sacchi
Valoració: 6 sobre 10

Com es pot trobar sola una persona que viatja als hotels més luxosos del món, i al damunt li paguen per fer-ho? Tal és el cas de la protagonista d’aquest film, abocada a la feina d’inspecció d’incògnit d’hotels de luxe. Rodejada de luxe i atencions, tot pagat i amb temps lliure, malgrat tot, fa sentir la buidor de la seva soledat. Amb una interpretació molt mesurada de Margherita Buy, l’actriu ens fa sentir la seva desorientació i pèrdua, com un nàufrag enmig del mar, que no sap ben bé cap a on va la seva vida. És un film que tracta de manera amable el tema de la soledat.

chefTítol: #Chef
Director: Jon Favreau
Actors: Jon Favreau, John Leguizamo, Oliver Platt, Sofia Vergara, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman
Valoració: 7 sobre 10

Potser més entretinguda és la pel·lícula americana “#Chef”, on barreja el tema dels cuiners vocacionals amb la resolució de problemes personals com la relació pare-fill. Malgrat tenir petits papers, la interpretació de Scarlett Johansson i sobretot Dustin Hoffman és d’allò més remarcable. El director i alhora actor, malgrat les bones intencions, no acaba de trobar el to interpretatiu convincent i com a director, malgrat que el ritme és molt bo, i les situacions ens fan gràcia, cau en el tòpic i no deixa de mostrar-nos alguns paisatges de Louisiana i Texas, a mig camí dels films de carretera (els més reexits com sempre són els de Nova Orleans). Però finalment el resultat és prou bo per distreure’ns en aquesta amable comèdia.

Pel que fa a les receptes, la càmara no deixa d’apropar-nos, potser massa, als fogons per mostrar-nos plats exuberants de grassa i proteïna, molt de l’estil americà, però no gaire recomanables per les dietes saludables. Per l’envergadura i tamany corporal del director, diria que són els plats que li deuen agradar menjar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!