Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

4 de desembre de 2007
0 comentaris

168. Trobada de blocaires terrassencs

Avui he assistit a la II Trobada de blocaires terrassencs que ha organitzat el Drac Telemàtic. L’acte ha consistit en una taula rodona amb en Marc Roca (Marcús), en Joan Rovira (BlogDiari) i en Saül Gordillo (ACN, Poliblocs), tres dels articulistes més destacats de la catosfera.

Aquesta segona trobada girava entorn del bloc com a nou mitjà de comunicació.

En Marc Roca ha explicat els diversos usos del bloc a l’entorn de la comunicació per arribar a la conclusió que si bé un bloc no és un mitjà de comunicació, el conjunt de blocs sí que influeix en la política i els mitjans, cada cop més i per tant són actors a tenir en compte. Una altra cosa és, ha explicat, que existeixi un periodisme ciutadà, cosa que ha posat en dubte.

En Joan Rovira ha explicat com el principal problema és el de saber si un bloc que llegim és prou vàlid o no. Darrera cada bloc hi ha una visió del món i els blocs més interessants són aquells que ofereixen visions personals i no directrius d’empreses o de partits polítics.

En Saül Gordillo ha posat en dubte que el bloc sigui mitjà de comunicació ja que encara és massa autocentrat i no genera notícies, només les comenta. Ha tornat a demanar (com va fer a la trobada de Londres) un segell de qualitat d’adhesió voluntària per poder identificar els blocs dels qui volen ser referents i ha criticat amb contundència tant els blocs polítics que es limiten a ser cadenes de transmissió de les directius del cap polític de torn com tots aquells blocs polítics anònims que es dediquen sobretot a destrossar l’adversari sense donar la cara.

També hem tingut temps per fer diverses intervencions des del públic i s’ha generat un debat prou interessant, amb experiències personals i anècdotes diverses i ho hem rematat tot plegat fent un frankfurt al Gavatxons.

Entre els blocaires de Terrassa que vaig reconèixer hi havia Carles Oriach, Quico Ventalló, Elliot Fernández i Mariví Orta.

A la foto, Saül Gordillo, Joan Rovira, la moderadora Núria Masdéu i Marc Roca.

Apunts relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!