Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

12 de desembre de 2009
2 comentaris

247. 13 de desembre, a votar

Raons?

Demà podrem expressar el nostre vot d’una manera diferent a la dels últims trenta anys. Demà podrem votar sobre el futur col·lectiu de Catalunya. Demà podrem expressar el nostre dret a l’autodeterminació i per primer cop ens preguntem què volem ser. Tant els del no com els del sí tenim l’oportunitat d’expressar-nos lliurement i la llibertat és democràcia. És una oportunitat d’or.

Aquestes consultes, tècnicament no serveixen per res. Simbòlicament, són importantíssimes. Posant una papereta en una urna canviarem la realitat del país. Si la participació és alta, les consultes passaran a ser el centre de l’agenda política i els ciutadans forçarem el posicionament polític del Parlament.

El Parlament hauria de convocar un referèndum únic i vinculant, d’àmbit nacional, per tal que la ciutadania expressi la seva voluntat. Com que les lleis espanyoles ho prohibeixen, aquesta iniciativa feta des de la ciutadania és una denúncia exemplar de la manca de plena llibertat política en que ens trobem les persones catalanes. I la denúncia només funcionarà amb una participació alta.

Hi ha massa raons com per no anar-hi.

  1. Llàstima que els del no callin. Callen perqué tenen por de les urnes i, sigui quin sigui el resultat, diran que no ha anat a votar prou gent.
    De moment, però, C’anos s’ha fet enrera, falange s’ha fet enrera i l’estat s’ha fet enrera amb el tema dels locals municipals.
    No se si avancem però ells reculen. Segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!