247. 13 de desembre, a votar

Raons?

Demà podrem expressar el nostre vot d’una manera diferent a la dels últims trenta anys. Demà podrem votar sobre el futur col·lectiu de Catalunya. Demà podrem expressar el nostre dret a l’autodeterminació i per primer cop ens preguntem què volem ser. Tant els del no com els del sí tenim l’oportunitat d’expressar-nos lliurement i la llibertat és democràcia. És una oportunitat d’or.

Aquestes consultes, tècnicament no serveixen per res. Simbòlicament, són importantíssimes. Posant una papereta en una urna canviarem la realitat del país. Si la participació és alta, les consultes passaran a ser el centre de l’agenda política i els ciutadans forçarem el posicionament polític del Parlament.

El Parlament hauria de convocar un referèndum únic i vinculant, d’àmbit nacional, per tal que la ciutadania expressi la seva voluntat. Com que les lleis espanyoles ho prohibeixen, aquesta iniciativa feta des de la ciutadania és una denúncia exemplar de la manca de plena llibertat política en que ens trobem les persones catalanes. I la denúncia només funcionarà amb una participació alta.

Hi ha massa raons com per no anar-hi.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *