Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

20 de setembre de 2008
0 comentaris

210. Pallywood

Pallywood és el nom creat pel professor Richard Landes, de la Boston University, per descriure les escaramusses entre israelians i palestins que són recreades per aquests últims per tal que els càmeres televisius les puguin gravar i transmetre pel món com a reals.

En un conflicte com el que enfronta Israel i Palestina, on tothom es posiciona i els nervis van sempre a flor de pell, fer aquestes recreacions per alimentar la bèstia mediàtica és, si més no, força atrevit.

Dol per a morts que s’aixequen o es posen còmodes, ràfegues de subfusell contra habitacions buides i ferits que canvien de mal són una mostra de les imatges dubtoses gravades a Pallywood i descartades per France 2 a l’hora d’emetre els Telenotícies. Fins i tot l’afer de Mohamed al Durrah es posa en dubte.

El 2005 Richard Landes va produir el documental Pallywood: According to Palestinian Sources (anglès, 18 minuts), que podeu veure a YouTube.

Sense refiar-me de les teories de les conspiracions, el que es veu en les imatges descartades és clar que són muntatges i parafernàlia per a la televisió. Quan un grup de periodistes independents (Daniel Leconte, Dennis Jeambar i Luc Rosenzweig) en va criticar l’ús que en feia France 2, la resposta que van rebre va ser “Ja sabeu que això sempre funciona així”.

Apunts relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!