Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

28 d'agost de 2008
2 comentaris

205. La navalleta suïssa

Fa cosa de cinc o sis anys, per qüestions de feina, vaig anar a Suïssa en EasyJet. Al passar el control d’equipatge, va saltar que a la meva bossa de mà hi duia una navalla. Sorprès, vaig dir que no en duia cap. Em van ensenyar la imatge de l’escàner i certament s’hi veia una navalla.

Vaig buscar i buscar i no la trobava. Nerviós, vaig veure com un guàrdia civil se m’acostava amb aquella espanyolitat que gasten. Van passar uns segons i… sí! Vaig trobar en una recòndita butxaqueta de la bossa una petita navalla suïssa que l’empresa m’havia regalat vés a saber quan.

Era una eina vermella i petita. Era dissenyada per a la higiene superficial d’emergència: retallar pelets i netejar les ungles. Dir-ne navalleta era fer-li un favor. Evidentment la Guàrdia Civil me la va requisar per perillositat. Hi havia un reglament secret que prohibia certs objectes als avions. Quins? Secret. Cada aeroport requisava més o menys el que li semblava.

Ara, gràcies a l’Ignasi Guardans s’ha fet públic que la Guàrdia Civil no tenia cap dret a requisar-me la navalleta suïssa. Lladres.

Per cert, que a TV3 han dit que la llsita secreta s’ha fet pública gràcies a la pressió de “diversos ciutadans”. Suposo que és impensable que TV3 digui que ho ha fet un eurodiputat de CiU. I així és com busquem la unitat.

  1. Uep marti,

    a mi un cop em va passar a l’aeroport qeu em pregunten al facturar:

    – “lleva algun objeto punzante?” i els contesto que no, sorpres i mig fent mofa de la situacio perque es com la pregunta aquella que et feien quan anaves als EUA sobre si volies assassinar el president. Passo pel control, em paren i em diuen altre cop: 

    – “lleva algun objeto punzante?” , els torno a dir que no.

    – “Abra la bolsa!”  i de seguida començo a treure coses i no trobo res. El guardia civil m’agafa la bossa remena a fons la butxaqueta frontal i apareix un ganivet,  perdut d’algun dinar despres d’una excursio:

    ” y esto que es?”. Em va deixar de pedra, suposo que per la cara que vaig posar ja va veure que no pretenia enganyar-lo, a part que els ganivets de casa ,a la categoria de  “objetos punzantes” hi entren  justet, justet.  Se’l van quedar i em van deixar passar.

    Una altra vegada que viatjava a l’hivern se’m van quedar la crema de cacau i se’m van tallar els morros per culpa seva :()

     

     

     

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!