EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Publicat el 3 de març de 2014

Joguines que desperten la imaginació

Sovint hem trobat moltes vegades que quan fem un regal a un infant aquest es queda més amb l’embolcall i la caixa que no pas amb la pròpia joguina.

La fotografia que il·lustro, sóc jo quan vaig fer 2 anys i com podeu comprovar li estic fent més cas a la caixa que no pas a la joguina que com es veu a la foto, està arraconada al sofà. 
 
Molts pares davant d’aquesta situació s’han trobat amb una frustració i sense entendre com pot ser que una caixa de cartró tingui més interès que no pas una joguina fantàstica que ha estat anunciada constanment per la televisió.

No sempre funciona la joguina estrella que fa mil coses, l’infant amb molt menys gaudeix i disfruta. Perquè el nen està amb una etapa que necessita desenvolupar la imaginació, la creativitat i on nosaltres veiem una caixa de cartró ells veuen un castell,  una casa, un garatge, com bé es pot comprovar en aquesta vinyeta

 
Per això hem de tenir en compte seleccionar joguines creatives que els nens i nenes puguin gaudir d’un joc lliure que permeti a l’infant mostrar-se tal i com és.

D’aquesta forma és contribueix al joc al desenvolupament cognitiu ja que l’infant només mirant o escoltant no aprén, necessita manipular, experimentar, explorar i desocobrir les diferents utilitats, és més important la qualitat que no pas la quantitat de joguines i amb petites coses podem construir-li un món de fantasia.

A mida que l’infant va creixent, la cosa va canviant, els nens i nenes comencen a ser més influenciables per la publicitat, el màrketing ho aprofita i la utilitza amb bombardeg sistemàtic dins dels mitjans de comunicació (programació i revistes infantils) utilitzant recursos visuals que magnifiquen l’aspecte del producte i indueixen a l’engany i la frutració. És important que els pares mirin la televisió amb els seus fills amb una actitud crítica i activa.

Per acabar, hi ha un curt anomenat “Las aventuras de la caja de cartón” que representa tot l’explicat en aquest artícle.

http://www.youtube.com/watch?v=bFIW2Ifg1nw

 ML.  1. M’ha agradat especialment l’article d’avui perquè amb poques línies ens has donat un missatge molt clar. Només obrir l’article ja he vist que has posat una foto de quan eres petita, és molt maca!! Molt curiós i important això que expliques! endavant!
  2. Com bé expliques, és molt important que els infants utilitzin la imaginació a l´hora de jugar, ja que és una molt bona manera per exercitar la ment.  De fet crec que és normal que acabin donant més valor a un objecte que és fruit de la seva imaginació que no pas a un que ja els hi ve donat tot fet. El que ells fan pot ser i fer el que vulguin, l´altra és el que és i fa el que fa. Pot tindre gràcia un moment, però després, molts acaben en un calaix o en un armari.
  3. que bueno el corto que has puesto, para que se vea que los niños pueden ser igual de felices con otras cosas más simples, muy buen artículo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Jocs i joguines per MartaLuque | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent