La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Ven y cuéntalo(s)

Quan jo era jove, el lema publicitari de turisme al País Basc deia: “Euskadi, ven y cuéntalo”. Un autòcton basc em donà una enganxina amb el lema tregiversat de manera còmica; hi havia la imatge de tot ple de policies -amb porres i escuts- i hi posava “Euskadi: ven y cuéntalos”. En honor a la veritat, diré que en aquells temps hi vaig anar un parell de voltes -i no precisament en temporada turística-, i no em va cridar l’atenció per un excés d’agents de l’autoritat. Me’n solia trobar molts més en la Plaça de Sant Agustí de València cada volta que hi anava.

Aquesta setmaneta de vacances hauria pogut aplicar aquest mateix lema, però no per a comptar policies, sinó borreguets. Anàrem a una casa rural -ruralíssima-, a 20 minuts d’algun indici de civilització (a Pagorriaga, per si algú té curiositat). Era tan rural i tan allunyada que estic convençuda que 24 hores més en aquella casa i haguera començat a veure elfs i donets ballarins pel bosc. 
El que més m’ha cridat l’atenció d’aquesta setmana de vacances -aïllament i aventures a banda- ha estat l’exquisit tracte que he rebut com a turista cada volta que baixàvem a les ciutats i coincidíem amb altres éssers humans. Els Turisme Informació(a) a Tolosa i Bergara ens portaren a donar un tomb -sense fer-nos pagar, grata sorpresa-, pel centre històric. Ens va encantar, sobretot a Bergara, perquè el xic que ens guià encomanava entusiasme, i em vaig quedar amb ganes de ficar-lo dins la maleta i portar-me’l cap ací. 
El tracte no ha estat esplèndid només pels Turisme Informació(a), sinó també pels autòctons, que ens veien càmera en mà i venien a recomanar-nos llocs per a visitar, o ajudar-nos en qualsevol dificultat que estiguérem passant. 
Realment, fan ganes de tornar, i explotar -en el bon sentit- tots els recursos que posen a la disposició del turista. Em pregunte si els visitants de la Safor, quan venen ací a fer turisme, se’n tornen cap a casa amb la mateixa sensació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.