La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

SPM

Comença sentint-se alguna cosa, com la primavera a principis de març. És una sensació de vegades, altres és alguna cosa més instintiva, o potser una qüestió física -biològica, vull dir. Poc a poc, una s’unfla com un globus d’aigua; s’accentua una certa torpesa, un pessic d’insomni, i de colp i volta, un matí, veus que la talla dels sostenidors s’ha quedat menuda. Al mateix temps, una punxada, la intuïció femenina, recorre tot el cos.

I finalment, com un torrent d’aigua desbocada, aquella mateixa vesprada t’agafen unes ganes terribles de beure cervesa, menjar xocolata, beure cafè, alcohol -o un plis plai, que diuen a Alcoi, i que combina ambdues coses-. Et mires els pits, mires el pot de cervesa que tens a les mans, i finalment, amb un mig somriure, t’aboques al calendari, sabent que, amb la mateixa seguretat que hom afirma que en un triangle equilàter els angles mesuren 60 graus, et falta menys d’una setmana per a la regla. És el SMP: Síndrome Pre Menstrual.

De fet, cervesera de mena com sóc, això de tindre una birra a la mà no és precisament un síndrome de PSM, o jo patiria d’anèmia ferropènica. Però sí hi ha altres símptomes abans esmentats. O el pitjor dels meus símptomes és la crisi dels 18 barra crisi dels 30: trobar-me jo sola, amb una barra de xocolata a una mà i una copa de mistela de Xaló a l’altra, plorant a llàgrima viva, dient-me que què collons faig vivint com una adolescent de 18 anys si el que hauria d’estar fent és viure com una adulta de 30.

Després d’una horeta, amb la mateixa rapidesa que ha vingut, se’n va; et fots a riure estrepitosament, i canvies la birra per un calendari, i la xocolata per la caixa de compreses:-Bah, de debò vullc canviar la meua vida filantròpica?


 1. també vaig a estar als bevedors de Xaló, fa dos diumenges,

  i també em cansa el cançoner espanyol,

  ¿saps com s’escriu "crisi" en xinés? amb dos ideogrames que signifiquen: "perill" i "oportunitat";

  una llacuna que s’estanca i un trampolí que et llença cap a la novetat aprofitable,

  tot agraïnt el teu dietari sincer,

  salutacions cordials,

  JCOB 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.