La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Polska!

L’última vegada que el vaig veure va ser en una manifestació d’Espanya 2000, a València (i no com a manifestant, sinó com a públic de ai-mare-que-ve-el-llop). És una llarga història. Des de llavors no havia tornat a sentir res de Przemek (pronuncie’s Pshemek), el meu amic polonès. I ahir em va arribar una sorpresa al correu, d’aquelles que et fan posar de bon humor tot el dia, per inesperada: un correu electrònic d’ell. Però no un correu qualsevol. Què va! Un correu on em convidava a veure la seua primera pel·lícula. Quan li ho he explicat a la Carme, m’ha preguntat si era com a guionista, actor o director. Resposta:- I com a productor, també.

En Przemek era un home del renaixement: es dedicava a tot. Pel que veig, continua fent-ho. Escrivia històries, punxava música, era un bon estudiant, tocava la guitarra i tenia una curiosa relació amb Déu. Bé, totes les relacions d’ell són curioses, pel que tinc entès. Fins i tot la relació que ell té amb ell mateix, com es desprèn del seu curt
He mirat el seu primer producte audiovisual, on hi han col·laborat ell i la seua xicota -o ex-xicota, no ho he acabat d’entendre massa bé-. I m’he emocionat. Hi he trobat traces de Polònia, un dels meus països d’adopció; hi he reconegut els paisatges: Varsòvia i Ciechanowiec (pronuncie’s txekhanoviets). També hi reconec la marca inconfusible d’en Przem (Pshem, és l’abreviació per als amics).
Tanmateix, em dol enmig l’ànima comprovar la quantitat de polonès que he perdut. Si els ciutadans del país del Vístula se s’assabenten, em trauran el carnet de fan.
Per si algú ha arribat, després de llegir el post, a tindre curiositat sobre en Przem, Varsòvia, la llengua polonesa, o Ciechanowiec, ací està l’enllaç del curt, titulat auto-reflexió (amb subtítols en anglès).


  1. Ei, ostres, jo diria que el dia d’aquesta mani jo estava amb vosaltres!!! era aquell, el polonès de la pel·li? ostres, el pobre devia flipar molt, però no esperava que fos com perquè no tornéssiu a veure’us  mai més!!! 😐

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.