La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Manies de treball

En certa manera, a mesura que hom es fa gran es va pelant de manies com una ceba; en especial quan es tenen fills. Algú del meu entorn no li agradava mullar-se les mans després d’haver-se dutxat, per la nit, i quan va tindre fills aquesta mania va caure com una fulla de ceba tremolosa. A mi em passa amb les manies per a posar-me a treballar. Treball de pensar, vull dir. Com escriure al bloc.

Als setze anys necessitava una habitació pròpia amb una llum determinada, dos (!!) taules d’escriptori -ordinador no, perquè crec que no en teníem, encara. Estic parlant de l’any 1 A.I. (Abans d’Internet, és a dir, el 95)-. Terra de parquet, un parell de prestatgeries plenes de llibres, un got de llet (amb una cullerada de Cola Cao i dos de sucre) i un cert silenci. I aixina i tot em costava.
A la dècada dels vint només necessitava una habitació estable, un ordinador, una taula i vaig canviar la llet pel cafè (cafè americà: un tassot ple d’aigua amb una cullerada de nescafé i una de sucre).
Ara, amb trenta ben tocats (és a dir, trenta-un) un fill i setanta metres quadrats de vivenda només demane un portàtil i alguna superfície per assure’m que no estiga ocupada per un osset, una flauta, un coixí de lactància o algun joguet dels que fan “uec” quan t’hi asseus al damunt. Tanmateix m’acabe d’adonar que em queda la mania de prendre alguna cosa. I el cafè ha evolucionat a un poliol-menta sense sucre, preferentment. Llavors el deixe al costat fumejant mentre em pose mans al teclat i una volta acabada la feina, ja gelat, me’l prenc.

  1. Quanta raó tens…

    Abans no podia fer res (escriure, llegir,…) si no era en silenci absolut. Ara quan els xiquets estan a casa i no estan estudiant, la tele està sempre en marxa. I quin remei… Ja m’he fet a escriure amb soroll ambiental. Llegir encara no, però arribarà.

    Anim Marta i família.

    Enric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.