La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Els qui no es debaten les vacunes

Estic sentint i llegint com ressorgeix el debat sobre les vacunes -no sé si per l’entrevista que van fer a la Teresa Forcades aquesta setmana-. Escolte amb interès els pros i els contres de la vacuna del papil·loma humà. I em ve al cap que ningú es planteja preguntar a les ONG que treballen per la infància sobre aquests temes. Si algú els preguntara, probablement els explicarien la quantitat d’esforços i de recursos que es destinen a nivell mundial per a que aquestes vacunes que alguna gent es replanteja al primer món han representat una diferència vital. 

Una volta em vaig negar a vacunar-me: embarassada d’Emili, amb la vacuna de la grip A; perquè la vacuna era tan nova que no em garantien que no tinguera efectes sobre el meu fill. Vaig deixar les vacunes de les al·lèrgies per la mateixa raó. I entenc el debat  sobre la vacuna del papil·loma, perquè és tan nova que em faria no sé què. Però el debat que corre en alguns cercles sobre les vacunes infantils provades que han reduït tant la mortaldat en les últimes dècades em pareix irresponsable.

  1. Pot ser un dia inventen una vacuna contra la mort, hi encara hi haurà gent que seria capaç de barallar-se per pendre-la.

    També podria ser que els espanyols un dia inventen una vacuna contra els ‘anti-espanyols’ sense saber-ho.

    Diuen que sempre poden haver excepcions que confiirmen la regla.

    En tot cas a les societats amb greus mancançes de salubritat, higiene, i sense una nutrició equilibrada o problemes malnutrició i ambientals, tota vacuna sempre semblara poca. 
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.