La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Els globus assassins

L’intercanvi de pràctiques amb Londres -que resulta que és Essex, i, més concretament, Chelmsford-, és un viatge d’anada i tornada. Unes xiques angleses han vingut, i nosaltres, la setmana que ve, tornem. L’altre dia vam fer un dinar de mig camí, entre l’anada i la tornada. Dinàrem a la facu amb les "practicantes" angleses, i ens feren cinc cèntims de com els ha anat ací, i de què hem de saber per anar allà. Sincerament, crec que haurem de fer un xicotet màster abans d’entrar per una aula anglesa. Les precaucions són intensíssimes, i no es pot fer res sense preguntar. L’única conclusió que n’extrec, sabent el que sé ara, és que ficaré la pota abans de baixar de l’avió. Tranquils, promet reflectir-ho tot al bloc. La xarxa no quedarà mancada de motius per a riure -o per a sentir vergonya aliena, ai mare!

La primera senyal d’alarma va vindre amb els texans, que no en podem portar. Però aquest és un preu que pagaria gustosament; tanmateix… tanmateix hi ha mil-i-una precaucions que cal prendre. Una altra precaució és que no es pot tocar a cap xiquet. Com si foren incandescents. Ni abraçar, ni tocar un braç per accident, o per a posar-lo bé a la cua del menjador. Tampoc és que em passe el dia abraçant a la gent -sóc afectuosament catalana, "fredament familiar", que diria la meua germana- però vaja, es veu que és una cosa extremada.
Les escoles no tenen gronxadors ni "tobogans" -es veu que per a gronxar-te has de ser major d’edat-, i la cosa més divertida: prohibides les piruletes, els caramels i els globus! Entenc fins a cert punt la prohibició de caramels i piruletes. Però els globus… quan la Leanne (una de les practicantes) m’ho va dir, em pensava que es referia a algun mot en slang. Em parlava que prohibits els "balloons", i que res de "balloons". I da-li amb els "balloons"! Fins que li vaig dir: OK, xata, què és el que hem d’entendre per "balloons", aquí. És el mot en slang que utilitzeu per als xiclets?? I em contesta: No, "balloons", globus. No es poden portar globus per a que no s’atraganten infltant-los!
Francament, comence a tindre curiositat per anar a Londres-Essex, encara que siga per a veure quina tècnica tan refotuda utilitzen per a inflar els globus, que les vides dels xiquets corren perill.
Li vaig dir a la Elspeth, que és la directora del departament que ens acollirà a la Ruskin Anglia University, que ens fera un xicotet màster de seguretat a les classes. Es va petar de riure. A mi no em fa tanta gràcia… Ai, quin cas! Com un cabàs!

Publicat dins de Rodamón | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.