La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

aNOrèxia

Hi ha hagut un cert enrenou amb la fotografia, a Itàlia, d’una xicona anorèxica, per tal de "dissuadir" a les pretendents de malaltes que deixen de menjar. No és que siga una experta, però em sembla que la qüestió de l’anorèxia va més enllà de voler imitar a una model -o una actriu, o una cantant-; sembla que intervenen molts factors, entre ells el caràcter, i l’entorn de la persona, l’ansietat que tinga. Respecte a la fotografia, no em sembla ni bé ni malament: està bé com a intent, i sincerament, trobe que és una fotografia bonica, en el sentit de ben feta. Però tampoc crec que siga la solució màgima a aquest problema social.

En tot cas, del que sí que em voldria fer ressò és de les talles de les marques. Anar a comprar roba amb un referent de talla hui en dia ja és una utopia. Posaré un exemple amb mi mateixa; sóc una dona prototípicament mediterrània: els ulls ammetllats, els cabells a joc, metre seixanta cinc, seixanta cinc quilos de pes, i les formes arredonides característiques de la zona, és a dir, amb pits i cul. Fins aquí tot bé. És a dir, que no hauria de tindre problemes, sent com sóc, que de tant prototípica resulte avorrida, en trobar alguna cosa de la meua talla. Però resulta que quan vaig a comprar roba torne a casa amb una depressió, perquè res em cap. A mi, que sóc prototípica. Després de pensar-hi, un dia, a casa, després d’anar de compres -o d’intentar anar-hi, perquè aparentment no em deixen-, vaig arribar a la conclusió que els qui tenien un problema eren ells. Només un cervell XXS podria dir que la meua esquena mereix una samarreta del tamany XXL. I tanmateix, no és estrany que haja de comprar-me aquestes talles en certes botigues de roba.

En aquest sentit, crec que farà més bé al problema de l’anorèxia aquesta unificació de talles que estan fent a l’Estat Espanyol que no pas la fotografia d’una pobra dona malalta escampada per totes les ciutats europees.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.