La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Reclamar, denunciar, exigir

Va, qui haja entrat aquest post bucant reclamacions nacionals el deixe tornar-se’n arrere sense necessitat de ruboritzar-se. Al capdavall, el títol de hui pot portar a confusió; les meues reclamacions i denúncies no apunten tan alt, però possiblement són més clares.
Algun atzar entremaliat ha volgut que les trobades del nostre Pràcticum de magisteri -una mena de grans trobades obligatòries on fem teràpies de grup en massa- coincidisca amb tot tipus de mobilitzacions en el camp educatiu. I com la comunicació on he participat al Pràcticum anava de denúnica i reclamació, una lectora ocasional m’ha demanat que me’n fera ressò.

Que la situació laboral, intel·lectual i artística dels barracons on hem donat classe durant els últims mesos no eren dignes, era una evidència. Però el que potser en aquestes contrades no resulta tan evident és la cultura de la queixa -i no em referisc a la cultura del “no”, que és una altra cosa en la qual potser ja m’esplaiaré un altre dia-. I una de les comunciacions on he participat al Pràcticum ha estat aquesta: la de denunciar la situació de la nostra escola, la d’incitar a la reclamació, a la denúncia, a l’exigència, i a l’inconformisme amb la mediocritat.
 
I és curiós que precisament haja parlat d’això aquests dies, perquè precisament hui onze instituts d’Elx fan tot un seguit de reclamacions sobre les condicions educatives que Emili probablement comentaria amb més dades -però té el blog de vacances-. Els mitjans se’n faran ressò.

Un altre escàndol més escandalós i més concret -del qual en tinc més dades- és el d’Almoines: Conselleria no admet la reelecció del director de l’escola d’Almoines en el seu càrrec. Aparentment, Batiste, que és el director afectat, rebé la Creu de Sant Jordi del president de la Generalitat de Catalunya -quan era Pasqual Maragall-. I això el titlla de catalaniste perillós. No sé, em pareix tan ridícul que un fet així li aporte conseqüències. I ja no per res, sinó perquè és precisament donar-li una importància a la Creu de Sant Jordi que em sembla que no els agradaria donar, als de la Generalitat -Valenciana-. Ací han començat les mobilitzacions, les exigències, les reclamacions… i com sempre, com la rosa de paper del poema d’Estellés, la informació no circularà per canals oficials, sinó de mà en mà.
És curiós, tinc l’estranya sensació que aquest mes de juny no només començarà la meua nova vida professional com a docent, sinó també com a professonal en reclamar, denunciar i exigir.


  1. Nike shox dream Nike launched the nike shox r3, a new shoe design that utilized Max Air throughout the Cheap nba shoes shoes midsole. Air Max 360 features a full-length nike shox r5 unit that has no foam, just pure Nike Shox Shoes cushioning to provide the softest, smoothest, and most durable experience created in an Air Max shoe to date. Runners will nike shox shoes be able to run directly on Nike

    Sale cheap air max shoes air max 2009 mbt shoes mbt footwear mbt shoes sale we sale nike max shoes air max 90 shoes  cheap nba shoes  free shipping! nike air zenyth air max tailwind shoes mbt tembea  2010 mbt shoes  mbt tataga shoes  air max 360 shoes free shipping!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.