La vida versió Champions League

Què vols que et diga?

Llegendes urbanes

Una de les llegendes urbanes més sonades dels últims anys va ser el rumor de Ricki Martin, la xiqueta, el gos i l’armari (traduit a l’anglès pot sonar fins i tot a subtítol de Cròniques de Narnja). D’altres llegendes urbanes han sorgit de casos reals, potser magnificats amb la força de la paraula, com el cas de Jack l’esbudellador, i altres relats de por. Des de sempre he tingut curiositat per conèixer l’origen d’aquestes llegendes urbanes. Qui les comença? Com s’inicien? A partir de quin moment un fet es transforma en llegenda? És un procés tan progressiu que resulta intangible? I aquesta curiositat se m’ha multiplicat aquest matí, quan he sentit una llegenda urbana -universitària- referida a mi.

Retorne a la normalitat, i comence a fer pràctiques ací, a una escola de la terra, en concret, al Botànic Cabanilles. És una escola pràcticament virtual -com aquest bloc-, feta tota d’aules prefabricades, però on la bona fe i l’empenta del professorat fa que hom pràcticament ni se n’adone, d’això. Em trobe a una companya de l’escola de magisteri, perquè fem pràctiques com els Donuts, de dos en dos. La companya que m’ha tocat es diu Cristina, és de Llutxent, i és una gràcia de xica, tot i que pràcticament no la conec perquè quan jo feia 3r ella estigué d’Erasmus. Ens coneixem poc, doncs. Però pel que sembla, ja l’han informada. Es veu que a la facultat li digueren que el meu novio era americà, i que jo treballava a Canal 9. Vaja! Aquest resultat del joc del telèfon dels passadissos de la facultat, m’he apressat a esclarir-li, comença amb la frase: vaig viure als Estats Units i he treballat a Gandia Televisió. Li he preguntat qui li ho havia dit, per seguir la pista de la llegenda i trobar-ne l’origen, però ja se sap, aquestes coses es dilueixen en un “algú” indefinit i borrós, el mateix “algú” de Ricki Martin i de Jack l’esbudellador, un “algú” ple d’una imaginació tan entusiasta i prolífica que comence a envejar-lo.


  1. Ei, Marta! M’alegre q hages tornat ja de terres angleses i més prima. Quina sort! Això hauré de fer jo. Enhorabona pel teu bloc, és tan divertit com tu.
    Respecte a la Llegenda urbana, qualsevol dia es pensen q has treballat a la CNN. La pròxima vegada que ens trobem recorda’m que et conte una llegenda q comença a fragar-se ara i JO SÉ com ha començat.
    B7s

  2. doncs jo no fa gaire vaig descobrir que l’home del sac va existir realment!!! i ostres, ara em fa més por que quan era petita!

    de llegendes sobre mi, també me n’he trobat algun cop… el més fort va ser una vegada, quan era adolescent, que vaig descobrir que el principal “algú” d’on sortien les llegendes sobre el meu grup d’amigues… era una del grup!!! una imaginació impressionant! el problema va ser que un dia se li va desbordar literalment…

  3. Jo creia que la llegenda en qüestió feia referència a les proposicions indecents que anaves fent als noiets amb els que et creuaves… i no donaré detalls 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.