Nevus

Fill#1 va nàixer amb una taca a la cuixa, un desig redó com una cirera i d’una claredat tímida. Fill#2 ho va fer amb una taca més gran i rotunda a la panxa. Amb fill#3, doncs, vàrem fer apostes sobre on li eixiria la taca: uns deien que al braç, altres, als peus. Nascut l’últim germanet, ja hem desxifrat la incògnita. #3 té una taca a la testa. No és tan gran com la de #2, però és més fosca i té nom propi; és allò que en dermatologia anomenen nevus. Un nevus és una taca en principi benigna, però susceptible de complicar-se, i per això s’ha de controlar.

El nevus de #3 és bastant menut, i si estiguera ubicat en un lloc menys visible -o tinguera més pèl al cap- seria difícil adonar-se’n. Hi ha gent que ens té més extesos, intrincats i únics, com per exemple el cas de la model Yulianna Yussef, a qui la taca se li allarga a través d’una xarxa de pigues que li recorre la geografia.

Jo no en tinc cap, però m’agraden les taques: donen un toc d’unicitat. Les dels meus fills m’encanten, inclosa la de #3. Segons la metgessa que ens va atendre, cap la possibilitat que la franja de cabell situat dins el nevus isquen pèls negres: amb la qual cosa probablement tindré un fill ros, ros, amb un cercle de pèls negres, negres. Com a taca, és la més original dels tres.

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nevus

  1. Pons diu:

    Em pregunto si quan parles amb ells cara a cara també els anomenes amb fill#1, fill#2 i fill#3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*