De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

20 de febrer de 2010
Sense categoria
0 comentaris

Maria Folch, Roma, el cafè i Josep Pla.

Hem pogut passejar per Roma de la mà de la blocaire Maria Folch, que ha estat visitada pel programa Valencians pel món, del Canal 9. Curiosament, quan Miquel Calçada va passar per Suïssa també va entrevistar un altre blocaire de Mésvilaweb : Ramon Boixet. Fem bon paper diplomàtic, els blocaires !

En una escena, Maria i la presentadora prenen un cafè, un capuccino, assegudes en una terrassa d’un bar. Comenta Maria, que fa dotze anys que és a Roma, que al principi de ser-hi era complicat trobar establiments amb taules. Es demanava el cafè al taulell o a la barra, es prenia ràpid i tothom anava per feina. No sé si aquesta observació té res a veure amb el que explica Pla sobre el cafè italià espresso a El que hem menjat :  

“El cafè espresso emplenà els estómacs buits, contribuí a l’abrillantament dels ulls, donà a la gent un punt de nerviositat eficaç. Fou una droga enraonada i positiva. Contribuí a minimitzar –segons diuen- l’italià peresós i xerraire, la dona pàmfila i lànguida, la vida avorrida i embadocada. (…) Abans de la primera guerra mundial, el ritme d’Itàlia fou morós i apagat. (…) Després tingué un ritme més agitat. En l’actualitat és fenomenal.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!