De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

4 de febrer de 2010
Sense categoria
2 comentaris

Una carta a La Vanguardia.

El senyor Miquel Camps Bellvé, que és suscriptor del diari i viu a Bellaterra, publicava ahir una carta amb ressonàncies planianes i nuclears. Un tema (el nuclear) és notícia aquests dies. L’altre (el planià) és sempre motiu d’apassionament.
Josep Pla era així. En aquella època tenia més de setanta anys i la pròstata i la bufeta el devien fotre prou. 
De referències com aquesta, a l’extraordinària obra Pla de conversa, de Josep Valls (Brau Edicions), n’hi ha en abundància. 

“En llegir l’article d’Enric Juliana sobre Josep Pla i el seu interès sobre les centrals nuclears (“Josep Pla quería una central atómica“, 31/ I/ 2010), no he pogut més que recordar la visita que va realitzar el nostre escriptor el 5 de gener de 1972 a les obres de la central de Vandellòs 1, avui desmantellada.

El director de l’època d’Hifrensa, Javier Clua, i jo, cap d’obres de la central, el vam rebre i guiar per les instal·lacions. Encara que els comentaris que va fer durant la visita van ser molt escarits, amb els seus ulls petits, però escrutadors, no es va perdre cap detall durant el recorregut per les obres.

Anecdòticament, ens va decebre la seva actitud personal. En deixar la central per anar a dinar, en lloc d’anar als lavabos, va fer les seves necessitats urinàries als jardinets que hi havia al davant de les oficines. El vam portar a dinar a un restaurant típic de Cambrils on, per la seva fama de bon gastrònom, ens van obsequiar amb un plat típic, un excel·lent rossejat de fideus, del qual no va fer cap comentari ni elogi especial. I va escollir el primer vi que va veure a la carta, sense aprofundir gens sobre la seva qualitat com hagués fet un bon gurmet.”

Miquel Camps Bellvé, Bellaterra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!