De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

23 de juny de 2009
Sense categoria
1 comentari

“… i passa sa vida a tota hosti …”.

” … i passa sa vida a tota hosti i a molt alta velocitat”, canta el gran Joan Miquel Oliver. I és cert i avui ens n’adonem més que mai. Avui és l’últim dia del curs i l’Enric acaba la primària. El setembre tocarà anar a l’institut. Fa quatre dies que aquesta canalla començaven P3. Una colla de mocosos.
Avui els hem fet un comiat de l’escola. Algunes -o força- llàgrimes. Paraules i cançons. Els han imposat una banda de graduació. L’AMPA els ha lliurat un record. Convé que guardin memòria del seu pas pel CEIP Montserrat, del professorat i dels companys d’aquests anys.
Passa sa vida a tota hosti …  (n’hi ha més).

SORRA FINA

La bata i la bosseta. Les senyoretes. El pati dels petits. Sorra fina. Maquinistes i vagons. El racó de pensar. Gomets. Fideus a la cassola. La castanyera. El vers de Nadal. Els pastorets i el tió. Pintar, punxar i retallar. El llibre de fitxes. Lletra de pal. L’iglú. Comptar fins a deu.  El pati de davant. Pinyons. La música d’entrar. La baldufa i les “caniques”. Saltar a corda. Fer el pi. Lletra lligada. Els dies de pluja. Els dies de sol. Sumes i restes. La taula del dos. Pissarres amb guix. La taula del nou. Sardanes. Els autobusos. Càlcul mental. L’agenda. Dijous Gras i  Carnestoltes. El xandall de l’escola. I grega. I llatina. Sant Jordi. La biblioteca. Agudes, planes i esdrúixoles. L’aula d’informàtica.  El toro d’Emília Xargay. Sistema mètric decimal. La Rosa del menjador. Fraccions. Contes. Funky. Kung-fu. Màgia. L’hort i el jardí. Les comarques de Catalunya. El pati de darrere. Els deures ! Enfilar-se al túnel. L’angle recte. Partit de futbol : dotze a vuit. L’edat moderna. Escola verda. De colònies. L’aparell respiratori. Pissarres electròniques. En Pere, el porter. El Saberut. Medi natural i social. English. La gota de sang. Mediació. Els mòduls prefabricats.  La ràdio. El Word i el Power Point. Viquipèdia ?

 

Records. Companyes i companys. Professorat. Amistat. L’institut? Estudi. Treball. Que la força us acompanyi !

 

 

 

Comiat als alumnes de sisè . Curs 2008-2009. CEIP Montserrat – Sarrià de Ter

 

 

  1. Quina nota…

    Espero i desitjo el milloríssim per a l’Enric, que encara no conec. L’insitut serà tot un altre món, malgrat no deixar de ser un tram més del camí.

    Avui jo també estic molt trista: he hagut de dir adéu a una pila de nanos que he vist dia rere dia en els darrers mesos i que en molts casos mai més no tornaré a veure. Com a docent, espero haver-los deixat petjada, llavoretes…

    Ai, l’escola! Ai, els finals de curs!

    Aquests són dies molt agredolços per a alumnes i per a mestres i professors. Que trista que estic, però quines ganes que tinc que comenci el nou curs i trobar-me amb altres cares noves, joves i amb ganes d’aprendre.

    De nou, el milloríssim per a l’Enric i ja sabeu on sóc si humilment us puc ajudar en qualsevol cosa.

    Petons a tota la família,

    Montse

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!