L’home dels nassos (i altres espanta-criatures)

Tal dia com hui, quan donava faena, ma mare i la tia m’enviaven a buscar l’home dels nassos. “Busca un home amb tants nassos com dies queden de l’any”: I jo em tornava mico buscant un home ple de nassos. El que mai vaig caure és que tal dia com hui a l’any només li queda un dia; i que hui, 31 de desembre, tots els hòmens són l’home del nas.

El Tió (celebració pagana catalana que hem adoptat a casa) li va cagar al meu fill, enguany, el conte de La Maria no té por (de Francesc Gisbert i Dani Miquel), on apareix, d’entre altres, aquest mite de la por infantil. Gràcies a aquest llibre, d’altra banda, m’he retrobat amb altres personatges de por que havia sentit a parlar remotament: el botoni, la bruixa, els dracs, els donets, i Mussa (un personatge a qui per la meua zona anomenen “El moroti”). Dani Miquel, de qui són una fan empedernida, co-autor d’aquest xicotet tresor literari, ha fet una cançó molt marxosa sobre el llibre.

https://www.youtube.com/watch?v=LLa81d2RVWw

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en 2500 caràcters a doble espai. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*