Per a quan és?

Si et poses una panxa de cinc quilos entre maluc i maluc durant uns sis mesos la pregunta persistent al llarg de tot eixe temps és invariable:-Quan et toca? Per a quan és?
La desgràcia per a una embarassada és que la ciència hui en dia és tan exacta que fins i tot per a això et posen data: la ginecologia et posa l’etiqueta amb la data al melic. I jo, al melic, hi porte la data de hui: 27 de juliol. 

Hom s’ho ha de prendre amb molta relativitat; com li deia a algú hui, estar a punt de parir és un procés que dura unes sis setmanes. O quatre, si voleu filar prim: el 95% de les embarassades pareixen en algun moment entre la setmana 38 d’embaràs i la 42. I eixa estadística és molt més ampla que l’etiqueta que et posa el ginecòleg a la cartilla d’embarassada. Probablement per això ho anomenen data probable de part.
Desgraciadament conec moltes embarassades que s’ho prenen molt a pit, això de “quan els toca”. T’has estat repetit -o t’han fet repetir- tantes voltes eixa data que al final se’t queda tatuada al lòbul frontal. I si la data passa i ningú t’ha fet entrega de cap bebé -i encara no pots tornar a mirar-te els peus sense l’ajut d’un espill-, et venen ganes de demandar algú. 
Paciència, i ja vindrà quan estiga preparat.  

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en Dies de panxa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*