Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

17 de desembre de 2008
Sense categoria
2 comentaris

Tryo, una mica de mainstream francès a Barcelona

Ahir vam desafiar el fred escapant-nos fins a l’Apolo per no perdre’ns el concert de Tryo. El quartet bretó, molt popular a la francofonie, segueix sent massa desconegut a Catalunya: ahir era el seu primer concert a Barcelona. [Més]

Com definir Tryo? Imagineu que, en els seus inicis, Gossos
haguessin decidit jugar més fort la carta del reggae que la del pop. Afegiu-hi un raig de crítica social, força ironia i conya, un parell de
sets de percussió, una mica de batucada i un punt gossiflautista il·lustrat i arregladet. Accelereu i revolucioneu la mescla i tindreu quelcom bastant aproximat al que vam veure ahir a l’Apolo.
Després de quatre discos d’estudi i diversos directes, dels quals han venut centenars de milers de còpies arreu del món, Tryo van debutar a Catalunya amb una sala plena a rebentar, sobretot gràcies a l’afluència d’emigrants francesos, fans totals de la banda. De públic català poc, però àvid per veure aquell grup que van descobrir quan feien l’erasmus en alguna universitat de l’Hexàgon. Aquest tema que sona en Geoar és un dels seus clàssics, “L’hymne de nos campagnes”. Ahir, però, van centrar el concert en presentar el seu darrer treball, Ce que l’on sème (Sony-BMG/Saint Geroge, 2008), que inclou temes com “Marcher Droit”, peça que fa diana contra el president francès Sarkozy.

  1. Hahahha, m’ha agradat molt el comentari perquè la claves en el prototipus de gent que m’imagino que va anar a Barcelona, francesos i ex-erasmus que lo primer que van conèixer allà va ser Tryo, com també em va passar a mi. He de dir-te que Tryo no formaria part del meu top ten francès de grups actuals, crec que dins del mon del reggae, l’ska i això que en diuen chanson hi ha coses millors (rue kétanou, ogres de barback, sinsemilia, babylon circus), però per a gustos colors.

    Suposo que van tocar aquella del desolé pour hier soir no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!