By 24

22/01/09. La Torreta D.C.
12.40 pm. 

L’última hora és la més difícil de controlar, pel cansament -propi i alié-. Després d’utilitzar amenaces, extorsions i suborns, constate que la cosa se me’n va de les mans. Em mosqueja la falta de canalització de la verborrea adolescent. He de fer una cosa, i l’he de fer ja. I mentre veig al de l’última fila enlairant un avió se’m presenta al davant la imatge de Jack Bauer com en una aparició de la Mare de Déu -modernitzada, amb pistola i PDA-. “F., estàs detingut!!!”

Sense més recursos, ajunte les mans, apuntant-lo amb la pistola. L’avió aterra, en aquests moments de desconcert, a la pista del costat de la pissarra, entre els diccionaris i la paperera de reciclatge. He vingut sense manilles, de manera que improvise un tercer grau amb els únics elements de què dispose: la cadira del professor, la bufanda i l’últim tros de guix. El primer colp d’efecte funciona, i trasllade el detingut entre taules de silenci. Després d’immobilitzar-lo,  l’informe d’on es troba amb un cartell de Counter Terrorist Unit amb unes lletres de guix blanc ben grosses. 
 
L’interrogatori és extens: després de l’acusació de posar la bomba a l’escola, F. intenta defensar-se, i acusa a J., de la primera fila. Immediatament trasllade J. a la sala del tercer grau com a sospitós de col·laboració amb banda armada, però sense immobilitzar-lo, perquè no em queden més bufandes i perquè tinc la garantia que no intentarà escapar fins que no sone la campana. El sector de l’última fila s’uneix a l’interrogatori; i poc a poc flueix el vocabulari -malgrat la tensió de parlar mentre t’apunten amb una pistola-. A punt d’arribar a conclusions, l’alarma de la presó allibera els reclusos -interrogadors i interrogats-. Saved by the bell. By now.


23/01/09. La Torreta D.C.
15.00 pm.

– Everybody sit down and put your homework on the table!


– Vaaaaa, Marta, i a nosaltres no ens detindràs? Vaaaaa, interroga’ns, perfaaa!!

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en Reflexions sobre educació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*