Emma

Les amistats de la infància ja tenen alguna cosa especial per sí mateixes. Tendreses a banda, el mèrit més notori de la nostra amistat probablement rau en què no va ser fàcil; no era perfecta, ni infranquejable. Ens enfadàvem, ens perdonàvem, ens tornàvem a enfadar. Compartírem alfabets ciríl·lics, amors platònics, i lectures; moltes lectures al llarg de l’adolescència, l’etapa més puta de la vida. Una volta sobreviscuda la voràgine social, ens exiliàrem cadascuna a la seua terra promesa. I aixina acabàrem, l’Olga a Achen i jo a Almoines. 

L’última volta que la vaig vore no teníem més de 20 anys, en un restaurant de menjar ràpid a la Plaça Urquinaona. Gràcies a la tecnologia, però, he pogut viure el seu embaràs en directe, des que apenes es notava la pèrdua de la cintura fins ara, que s’ha materialitzat en una Emma clavada a sa mare. 
Si la tinguera davant probablement no m’hi podria comunicar amb l’Emma, perquè l’alemany és l’única llengua europea que m’he sentit sempre incapaç d’aprendre. Però si poguera tindre-la al davant i parlar-hi, li recomanaria dues coses: La primera, que sempre fera cas de sa mare que -en general, ho confesse- sempre tenia raó. I la segona, que li demane per la fantàstica col·lecció d’arracades que tenia, sobretot unes boletes de vidre que, a través, es veia l’arc de Sant Martí. Coses que té la infància. 

Quant a martainsa

Nascuda l'any 1979 de pares valencians, visc fins l'any 2001 a Barcelona. Actualment estic casada, sóc mare de dos fills (un d'ells, celíac), i el tercer vindrà el 4 de maig (dia de Star Wars). Visc a Almoines i treballe com a mestra a l'escola de Palmera.
Aquesta entrada ha esta publicada en Remember when.... Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Emma

 1. AnnaPortell diu:

  Coses molt boniques…! Una abraçada.

 2. Aina Reig diu:

  Que tendre, Marta!
  Saps, el text anterior m’agradà especialment, i m’animà a tornar a escriure. O almenys, a intentar-ho.
  Un bes.

 3. Marina diu:

  Ostres marta! Quin post més maco!
  I ara la família segueix augmentant! La Sara ja ha tingut els bessons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*