Afedemón!

Bloc de les terres de Lleida

13 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Desconcert econòmic

Les balances fiscals dels darrers anys ho diuen ben clar: Catalunya perd cada any el 8’2 % del PIB pel dèficit fiscal. Segons les declaracions d’ahir dilluns del conseller d’Economia Andreu Mas-Colell, els anys 2006, 2007, 2008 i 2009 el dèficit fiscal de Catalunya va ser d’uns 16.003 milions anuals de mitjana. O, el que ve a ser el mateix, Espanya ha espoliat a Catalunya 213.263 milions d’euros en vint-i-quatre anys.

 

Un espoli descarat. Sense manies. Encara justificat. En paraules del conseller, “un finançament inaguantable a curt i llarg termini”. Un finançament que reclama un nou pacte fiscal. Ràpid. Eficaç. Per evitar l’asfixia que reben les institucions catalanes. Un concert econòmic com a únic antídot contra aquest espoli fiscal que ens està ofegant.

I després ens qualifiquen d’insolidaris. I què més! No hi ha dret. És vergonyós, tot plegat. Mentre els catalans anem perdent poder adquisitiu cada segon, a la resta del territori espanyol encara se’n foten.

Les finances estatals no estan per tirar coets. I el govern central aspira a xuclar-nos fins a la darrera gota de sang per tal d’evitar un rescat que ens situaria al mateix nivell que Grècia.

Més clar, l’aigua. Amb la conya de l’estat de les autonomies, se’ns volen menjar vius, sense ni tan sols passar per la graella. No ho hem de permetre. Prou d’atracaments. Prou de ficar les mans a les butxaques i buidar-les, senyor Rajoy. Els catalans tenim paciència. Tanmateix, ja se’ns ha esgotat. 

Quan l’estat del benestar se n’està anant a fer punyetes, tant que ens ha costat de construir, diem que fins aquí. Se’ns ha menystingut massa. A cop d’articles constitucionals que s’han quedat obsolets. Hem de plantar cara a l’estat espanyol. Amb la millor arma: el concert. El govern disposa de majoria parlamentària per dur-lo a terme.

Què esperem, doncs???? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!