Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Personatges

La setmana que ve, divendres dia 24 concretament, es farà un acte molt interessant sobre la Casa Santonja de l’Olleria. Pel que sé, una série d’entesos parlaran sobre la casa des de les seues especialitats. Desconec els noms de les persones que finalment acudiran a participar, encara que sí que sé a qui s’havia convidat. Ja ho concretarem en ser oficial. En tot cas, el que em motiva a escriure ací (i espere que els organitzadors no ho prenguen a mal), és una de les condicions que va posar l’ajuntament de l’Olleria per participar en la història aquesta (condició que no sé si s’ha hagut de complir o no).
Sembla que l’ajuntament volia que hi participara el cronista oficial, com a entés en la història local. M’estalviaré comentaris sobre aquesta persona, però cal recordar que duu en l’ajuntament, en diferents càrrecs i ocupacions, pràcticament des de la victòria militar del 39, i des de llavors el patrimoni local que diu defensar (històric, arquitectònic, cultural…) ha anat despareixent metòdicament. Crec que una miqueta de respecte a les persones que vénen a interessar-se per aquest edifici no estaria de més (a nosaltres ja sé que no ens en tenen): deixem que l’home es torbe amb les seues cròniques per al llibre de festes, i que parlen els que saben.

Esperança vana: Finalment sembla que el cronista oficial de l’Olleria també participarà en l’acte sobre la Casa Santonja. Una vergonya. Tinc curiositat de saber què en diu, i si ara és també un fervent defensor de l’edifici. Com a ‘historiador local’ oficial que és, no li conec cap d’ìnterés en la casa, sinó que han hagut de ser els bascosos de sempre els que s’han dedicat a remoure cel i terra perquè per ara, almenys, tinga encara possibilitats de futur.



  1. El diumenge per la vesprada la meua germana i el meu cunyat van vore com la grua obria les portes de la Casa Santonja per a deixar un vehicle confiscat…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent