Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

9 de juliol de 2014
0 comentaris

Millor que no ens disparem al peu

Passi el que passi divendres, Esquerra haurà de treballar, i de valent, per aconseguir els millors resultats possibles a les eleccions municipals. Independentment del que passi al nostre País els propers mesos, una Esquerra forta a Barcelona és la millor garantia per aconseguir un estat lliure. Per això no puc deixar de veure amb preocupació algunes declaracions d’aquestes primàries.
 
Tal i com indiquen totes les projeccions, sigui quin sigui el candidat no tindrà cap problema per tal de ser escollit regidor. Però no es tracta d’això. Es tracta que Esquerra faci el millor resultat possible. Es tracta d’aspirar a l’alcaldia de Barcelona. Per això no entenc propostes que poden beneficiar que un candidat sigui escollit, però que poden perjudicar les possibilitats d’Esquerra.
 
Un cop Esquerra tingui candidat, aquest haurà de fer una pre-campanya que no serà gaire llarga. Per això, no acabo d’entendre en què ens beneficia (com a candidatura) que el nostre cap de llista no sigui diputat des d’ara fins les eleccions municipals. Em direu, potser, que així el candidat tindrà més temps per estar per Barcelona. Segur. Però també tindrà molta menys visibilitat. Serà més difícil que els veïns i veïnes de la nostra ciutat el puguin escoltar i sentir. I per tant, serà més difícil que els veïns i veïnes puguin sentir el projecte d’ERC per Barcelona. Em preocupa, i molt, que per un interès legítim (el ser escollir cap de llista) es facin propostes que puguin fer disminuir les possibilitats de l’esquerra independentista a Barcelona.
 
Potser em direu que no és tan greu, que això es pot suplir enviant cartes a milers d’entitats i tenint milers de reunions amb els líders d’aquestes entitats. Potser en un poble o en una ciutat petita funciona així. A Barcelona no. Els nostres consellers de Districte, que han fet una bona feina al llarg de la legislatura, són molt coneguts pels líders veïnals. Però ens enganyaríem si creiem que ho són per la majoria dels veïns i veïnes. I no podem cometre aquest error a nivell de ciutat. La veritat és que un candidat que d’aquí a les eleccions no sigui ni regidor ni diputat, tindrà moltes menys oportunitats d’accedir als mitjans de comunicació i de ser conegut i/o reconegut per la ciutadania. Això juga en contra de les expectatives electorals del Partit i, per tant, perjudica l’ascens de l’independentisme a l’Ajuntament.
 
No és una bona idea fer propostes que ens beneficien com a pre-candidats, i a la vegada perjudiquen la candidatura. No podem confiar només en la pujada que experimentarem gràcies als encerts de la política nacional. És un error. És com disparar-se al peu, just al començament d’una cursa.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.