Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

13 de juliol de 2012
0 comentaris

ERC obliga a la Generalitat a reobrir les urgències nocturnes del CAP Guineueta

S’aprova una resolució parlamentària on s’insta al govern a reobrir-les de forma immediata
Ahir es va aprovar al Parlament de Catalunya, a proposta d’Esquerra, una resolució parlamentària que insta el Govern de la Generalitat a la reobertura immediata de les urgències nocturnes al CAP de la Guineueta. La proposta va ser defensada per diputat per Barcelona Oriol Amorós, que fa unes setmanes va visitar el CAP i les Associacions de Veïns implicades en la lluita i reivindicació.

 

Les urgències nocturnes van ser tancades just després de les eleccions estatals del 2011 i això obliga als afectats a anar al CUAP d’Horta, de difícil accés tant amb transport públic com privat, o a l’Hospital de la Vall d’Hebron, congestionant encara més les urgències de l’Hospital.

Tant les Associacions de veïns de la Guineueta com la de Canyelles, així com nombrosos ciutadans a títol individual (constituïts en assemblea) han estat protestant des de fa mesos aquest fet. S’han reunit amb la regidora de districte, amb l’alcalde i amb el departament de sanitat, tots ells a mans de CIU, però només trobaven bones paraules. També han tallat la ronda en nombroses ocasions i s’han concentrat davant el CAP i recollit més de 12.000 signatures en contra del tancament. Però la lluita més interessant de totes ha estat que cada nit hi havia algú ocupant les urgències del CAP i informant del tancament a la gent que hi anava a curar-se i donant facilitats per a que poguessin anar al CUAP d’Horta o a l’Hospital. Com sempre a Nou Barris la xarxa ciutadana arriba allà on l’administració no pot (o, en aquest cas concret, no vol).
Des d’Esquerra Nou Barris volem agrair i reconèixer la lluita veïnal que han dut a terme centenars de veïns i veïnes dels nostre barris. Cal destacar especialment a les associacions de veïns de La Guineueta i Canyelles, sempre al peu del canó.

També volem destacar la bona feina feta pel nostre diputat Oriol Amorós, ponent de la resolució i pel Secretari de Política Parlamentària d’Esquerra Nou Barris, Jordà d’Armengol, per la implicació en tot l’afer des del primer dia i promotor de la resolució. 

A partir d’ara vigilarem que el govern compleixi aquest compromís.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.