Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

31 de maig de 2012
0 comentaris

Ple de Districte de Nou Barris (8 de maig de 2012)

El  dimarts 8 de març de 2012, va tenir lloc el Ple de Districte de Nou Barris (podeu trobar la convocatòria aquí). Us faig un resum …
1.-Lectura i aprovació, si escau, de l’acte del la sessió ordinària anterior
S’aprova l’acta del Ple anterior (13 de març) amb les esmenes d’un parell de grups municipals de Districte (podeu trobar el document, encara sense les modificacions aquí)
El Pep Ortiz demana la paraula per una qüestió de procediment i fa lectura d’un manifest de la Coordinadora d’Entitats i Associacions de Veïns i Veïnes de Nou Barris, aprovat el 27 d’abril i totalment vigent, vist el que va passar a l’Audiència Publica del dia abans. El manifest es molt crític amb el que entén el Govern del Districte com a participació (podeu trobar el manifest aquí)
PART INFORMATIVA
2.-Despatx d’ofici: Restar assabentats dels contractes aprovats per la Gerència del Districte en el darrer període.

Atès que amb la convocatòria s’entrega als consellers i conselleres de districte la relació de contractes aprovats per la Gerència del Districte en el darrer període, se’ls dona per assabentats (que es el diu el punt de l’ordre del dia). Tot això els grups demanen algun aclariment.

3.-Informe de la Regidora del Districte.
L’informe serveix per presentar una nova manera de fer als Plens de Districte, acordada per la Junta de Portaveus de Nou Barris. Ara les intervencions aniran cronometrades. A cada punt, segons s’acordi, cada grup tindrà un temps que aniran exhaurint o no en les seves intervencions i repliques. Una aplicació informàtica a la pantalla permetrà veure el temps restant … Era el primer dia que es feia i això va portar en determinats moments a petits problemes tècnics.
Com a ciutadà que ha estat conseller de Districte de Nou Barris, això del cronòmetre em va fer pena i un cert sentiment de vergonya aliena. No fa més àgil i curt els Plens de Districte. Segons va explicar el portaveu del PP crítica aquesta practica i diu que és fa només a tres dels deu districtes de Barcelona. Entre passadissos, gent del PSC m’explica que s’ha prés aquesta decisió per que el PP havia presentat queixes a l’Ajuntament en sentir-se perjudicat en la gestió de la durada de les diferents intervencions.
Entre l’informació i dades normals i habituals en tot informe de regidora em va cridar l’atenció que expliqués que el Districte havia dut a els Casals de Gent Gran a la Feria d’Abril, es a dir, el que ha fet el PSC tota la vida ara ho fa CiU …
Els grups municipals, entre d’altres coses, van criticar la poca o nul•la antelació amb la que reben l’informe de la regidora. En això tampoc ha s’ha canviat gaire amb el canvi de govern …
Entre d’altres intervencions del públic, el Pep Ortiz, de la coordinadora, diu que creu del tot inversemblant les dades de assistència de ciutadans del Districte als diferents òrgans de participació que dona la regidora. Critica que no es digui res de La Cultura va de Festa i de que no saben amb que es podrà contar i amb que no per les Festes Majors dels barris.
PART DECISÒRIA
4.-Informar favorablement la proposta de “Nova Àrea Bàsica de Salut Turó de la Peria 8C, que passaria a comprendre l’àmbit territorial que actualment comprenen l’ABS Vilapicina 8A i l’ABS Turó de la Peira 8C, d’iniciativa del Consorci Sanitari de Barcelona.
L’any 2010es va crear la Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cotxeres 8J. Això va fer minvar la població de referència de les ABS 8A i 8C existents. A més a més totes dues ABS operen en un mateix edifici. Per tot això a començaments del 2011 comencen a treballar com una unitat amb una direcció única. Segons el PSC, aquesta decisió de la Generalitat no es notificada a l’Ajuntament quan encara governaven ells i per això no ho van notificar la Consell de Salut del Districte. Quan ja fa més d’un any que la mesura s’aplica, s’afegeix a l’ordre del dia del Plenari sense passar pel Consell de Salut.
La mesura no s’aprova per que PSC, PP i ICV voten en contra. Tot i els evidents errors del Govern de no portar el tema prèviament al Consell de Salut cap dels grups que vota en contra sap argumentar res en contra d’una mesura que ja s’està duen a terme. Recio, de l‘AVV de Turó de la Peira, explica que els saben des de fa temps que la mesura s’està aplicant i que no hi ha cap problema. Destaca que el que l’hi preocupa es que en general a la sanitat, les baixes per jubilació no es cobreixen i que això suposarà una baixada de qualitat en el servei.
Pep Ortiz, de la Coordinadora, no s’explica que l’únic punt decisori que proposa el Govern al Ple sigui ratificar administrativament una mesura que fa més d’un any que es duu a terme.
PART D’IMPULS I DE CONTROL
5.-Proposicions/declaracions de grups, precs i preguntes dels grups municipals del Consell:
5.1.-Proposició del PSC, sobre el cobriment de la Ronda de Dalt. S’aprova instar al Govern a tirar endavant el projecte constructiu amb l’abstenció de CiU i el vot favorable de la resta de grups.
5.2.-Proposició del PP, sobre un Pla de Turisme de Nou Barris. Es rebutja amb els vots en contra del PSC i ICV i a favor de CiU i PP. Algunes intervencions del públic destaquen que es un error creure que el turisme pot ser un motor econòmic significatiu a Nou Barris.
5.3.-Proposició d’ICV sobre el canvi de nom de la Pl. Llucmajor per Plaça de la República. S’aprova amb els vots a favor del PSC i ICV i en contra de CiU i PP. 
La proposta surt de la Taula de la República de Nou BarrisEsquerra també es membre. CiU i PP no volen entrar en el fons de la qüestió i diuen que no es una prioritat i que te massa costos. Pep Ortiz, de la Coordinadora, membre també de la Plataforma, demana el vot favorable, aclarint que no volen que es destini cap cèntim si hi ha retallades i desnonaments, però que això no serà d’un dia per l’altre. El portaveu de CiU en la seva argumentació diu, tres vegades, que es debat a l’Eixample de posar el nom de Plaça de la República a la plaça Joan Carles I. El Secretari de Política Municipal d’Esquerra Nou Barris demana la paraula i aclareix que el que es proposa a l’Eixample es la Plaça de la República Catalana.
5.4.-Prec del PSC sobre la prevista pista esportiva a Torre Baró. La pista esportiva esta contemplada entre les actuacions de la Llei de Barris, però mai es va temporalitzar. El Govern diu que fins que no estigui en el PAD i tingui pressupost no poc acceptar el prec.
5,5.-Prec del PP sobre l’intal•lació d’un semàfor al carrer Escòcia. El Govern rebutja el prec però diu que mirarà si es pot fer, que es que no però que si.
5.6.-Prec del PP sobre una sala nocturna d’estudi a Roquetes (Biblioteca). El govern l’accepta.
5,7.-Prec sobre l’habitatge i els desnonaments a la Zona Nord. El Govern accepta el prec.
5,8,-Pregunta del PSC sobre la previsió de la reforma de l‘església de Sant Rafael. La pregunta del PSC està no està correctament redactada donat que demanen per l’església de l’antic Mental que mai s’ha dit de Sant Rafael. Amb aquest excusa el Govern dona una resposta curta que no s’acaba d’entendre.
5,9,-Pregunta d’ICV sobre l’utilització del solar de la Generalitat a Cotxeres. El Govern diu que no hi cap previsió d’ús i que no es farà res sense l’acord de la Taula de Cotxeres.
5,10,-Pregunta del PP de seguiment de l’execució de l’acord del 29 de novembre del 2011 sobre l’estudi de l’instal•lació de desfibril•ladors a les instal•lacions esportives. La cosa està igual, el Govern diu que està en procés.
5,11,-Pregunta de ICV de seguiment de l’execució d’un acord del 13 de març de 2012 sobre el posicionament del Consell contra l’increment de les tarifes del transport públic. El Govern està treballant el tema, no es donen més detalls.
5,11.-S’aprova una declaració institucional de suport al reglament d’usos lingüístics de l’Ajuntament signada pel PSC, CiU, i ICV. Durant la presentació els consellers del PP abandonen la sala.
6.-Precs i preguntes del públic assistent

Entre d’altres intervencions:
 
 

Júlia. L’endemà ella, els seu marit i els seus cinc fills patiran un desnonament. Vol un lloguer.
Antonio (AVV Turó de la Peira), demana un semàfor al carrer Aneto, Guardia Urbana a la sortida de l’escola i aparells de gimnàstica al Parc del Turó. Es queixa de rates al carrer Canfranc.
Manolo (AVV Canyelles) diu que només han fet una reunió aquesta legislatura. Fa una llista de deficiències. Demana que a l’Escola Eugeni d’Ors traslladin l’escola d’adults. Diu que en el tema de les urgències de La Guineueta l’alcalde ha demostrat no tenir paraula. El dia de l’Audiència Pública els han citat pel 18 de juny. Critica l’actuació del Govern a l’Audiència Pública d’ahir.
Juanjo (AVV Roquetes) es queixa de que no hi ha respostes amb el tema del transport públic i de que no es poden els arbres.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.