Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

31 de maig de 2012
0 comentaris

COMISSIÓ CONSULTIVA DE GOVERN

El dimecres 2 de maig de 2012, a la sala d’actes de la Seu del Districte va tenir lloc la Comissió Consultiva de Govern de Serveis a les Persones i Benestar Social (podeu trobar la convocatòria aquí) L’objectiu era presentar el punt 4 de l’Ordre del Dia del Ple de Districte del dia 8: “Informar favorablement la proposta de “Nova Àrea Bàsica de Salut Turó de la Peira 8C, que passaria a comprendre l’àmbit territorial que actualment comprenen l’ABS Vilapicina 8A i l’ABS Turó de la Peira 8C, d’iniciativa del Consorci Sanitari de Barcelona.

L’any 2010es va crear la Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cotxeres 8J. Això va fer minvar la població de referència de les ABS 8A i 8C existents. A més a més totes dues ABS operen en un mateix edifici. Per tot això a començaments del 2011 comencen a treballar com una unitat amb una direcció única. Quan ja fa més d’un any que la mesura s’aplica, s’afegeix a l’ordre del dia del Plenari sense passar pel Consell de Salut.

A la Comissió fou durament criticat el fet de que aquesta mesura, que s’aplica des de començaments del 2011 no fos explicada en cal Consell de Salut del Districte.

En teoria, les Comissions Consultives de Govern son òrgans de participació oberts a la ciutadania per tal de presentar amb més detall els punts de l’Ordre del Dia que el Govern presenta per la seva aprovació al Ple de Districte de Nou Barris. A la pràctica no funciona així ja que es fa molt poc ressò. La assistència sempre es migrada, sovint només algunes de les entitats o associacions afectades per la mesura que es presenta i alguns grups municipals. Però es útil per saber amb detall alguna de les coses que aniran al Ple de Districte.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.