Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

31 de desembre de 2005
Sense categoria
0 comentaris

3. MISSATGE FI D’ANY

El 2005 a estat un bon any per ERC – Nou Barris, però els reptes que ens esperen son encara importants i no hem de defallir. Aquesta serà una legislatura amb molts canvis.

El 2005 ha estat un any de cànvis. Gracies a la nova situació política que Esquerra ha fet possible, Catalunya a aprovat un nou Estatut. No es el que nosaltres voldríem … no es una constitució, però es avenc que la nostra societat "política" podia acceptar. Sense cap mena de dubte Catalunya ha guanyat.

Ara l’Estatut es debat al Congrés, però torno a insistir, nosaltres ja hem guanyat per que ja no podem perdre. El que es debat al Congrés no es realment l’Estatut, que ja a aprovat qui l’havia d’aprovar. El que es discuteix es la relació entre la nació catalana i l’espanyola. Si hi ha acord, perfecte, podem aconseguir grans avenços en autogovern pel nostre país. Si no, s’evidenciarà que la unica relació possible entre la nació catalana i espanyola es la de dos estats veïns i independents. Els que han d’estar preocupats per tot plegat son els que creuen que Espanya te solució, per que segons el resultat es quedaran sense arguments.

A Nou Barris aquest canvis tindran efectes. Tot i que totes les enquestes diuen que el mapa electoral català es prou estàtic, si que revelen una baixa de intenció de vots del PSC. El nostre Districte es el seu principal feu electoral. Es el lloc on més puguen quan pugen i on més baixen quan baixen. Per tant a les properes eleccions municipals podrien perdre la majoria absoluta al Districte que ara tenen (8 de 15 consellers/es).

La possible fuga de vots del PSC a Nou Barris no anirà precisament a Esquerra. Previsiblement es el sector més espanyolista el més desenganyat i per tant serà procliu principalment a l’abstenció i alguns fins i tot a recolzar opcions com el PP o un nou partit espanyolista … Això ens beneficiarà si sabem consolidar-nos i créixer, per que farà augmentar el nostre pes específic en el mapa polític local i en el Govern.

Per fer-ho, Esquerra ha engegat una forta linea d’activitat a peu de carrer. Estem fent un acte cada més, traurem una revista, fem una paradeta al carrer cada dos mesos i tirem endavant noves formes de treball, com l’Assemblea de Dones de les JERC i ERC Nou Barris que preparem pel febrer.

Tot això acompanyat d’una feina institucional al Districte amb la conselleria de Promoció Econòmica i Comerç que ja ha fet la primera setmana del Comerç al Districte. L’any 2006 es l’any Comerç a Barcelona. Per tant, nous reptes i objectius per treballar per la ciutadania dels nostres barris.

Bons desitjos que volem compartir amb tu. Feliç anys 2006


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.