Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 22 de maig de 2008

dret

L’han aprovat, han aprovat el paquet de lleis anomenat pacchetto-sicurezza que entre altres coses converteix en delicte el no tindre permís de residència. Si no vaig errada, el tractat de Maastricht obliga els estats que el van firmar a harmonitzar les lleis nacionals amb el dret comunitari, veurem què fan ara.

Canviant de tema (no tant), la Unión Romaní espanyola ha publicat un comunicat sobre el pogrom de Nàpols de la setmana passada on demanen al Ministerio de Asuntos Exteriores que s’interesse per la situació dels ciutadans europeus agredits i expulsats de sa casa. També han iniciat els tràmits per denunciar el govern italià per incompliment de lleis comunitàries i pensen traslladar les seues preocupacions a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides.  

Consultant la pàgina web de la Unión Romaní he llegit que el primer document que testimònia la presència de gitanos a la Península Ibèrica és un salconduit escrit en català i signat pel rei Alfons el 1425 on “sota pena de la nostra ira i indignació” mana que “l’esmentat senyor Joan d’Egipte i els que amb ell aniran i l’acompanyaran, amb totes les seves cavalcadures, robes, bens, or, plata, alforja i qualsevol altres coses que duguin, siguin deixats anar, estar i passar per qualsevol ciutat, vila i lloc i d’altres parts del nostre senyoriu, fora de perill i amb seguretat i sent apartades tota contradicció, impediment o contrast”. Igualet que a Itàlia.

Tot açò ho vaig veure ahir, preparant el meu primer post en italià per al bloc Lo specchietto per le allodole, que a partir d’ara m’hostatja gentilmente i em permet publicar cosetes (açò ja és Marieta 2.0).  1. Felicitats pel “pluriempleo”. A partir d’ara et llegirem en dos idiomes. Segur que els italians sabran apreciar els teus enriquidors punts de vista i seràs una bona ambaixadora dels Països Catalans.

  2. Quan torni el diumenge, tinc tota una setmana per posar-me al dia !!!!!!!  Quan escolto la ràdio les noticies d’Itàlia …… els pels se’m posen de punxa !!!
    Molt rebé ; ara podrem practicar l’italià …..

  3. Respecte el comentari del tractat de Maastricht, és a nivell europeu, mira la notícia d’avui al vilaweb: Els vint-i-set pacten una directiva sobre l’expulsió d’immigrants irregulars.

    Un tema del que no es parla mai és que bona part d’aquesta població romaní ha arribat fugint de la represió que han patit als seus països d’origen. La UE generalment ignora les minories nacionals i ètniques, quan es va signar l’adhesió d’aquests països ningú va pensar en obligar-los a respectar i protegir les poblacions gitanes. Està molt bé denunciar ara, però quan això passava a Eslovàquia o Romania ningú va dir res. Eren països molt interessants per aconseguir mà d’obra barata, i interessava fer-los entrar el més aviat possible a la UE. Ara en paguem les conseqüències i ens em d’empassar personatges tan irresponsables i manipuladors com en Berlusconi. I en tot això hi ha contrubuït molt la socialdemocràcia europea, que tot sigui dit, també expulsa de la mateixa manera, però amb molta més hipocresia, amb un somriure amable i fent discursets sobre el multi-culturalisme.

  4. Tinc un dubte: “allodole” vol dir orenetes?… Com ja deus saber ets una de les meves professores d’italià, i també guia espiritual de lectures

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent