Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

bilingües

Estava pegant una miradeta (és que no ho havia vist encara) al la pàgina d’El Mundo (no pense posar l’enllaç) del Manifiesto i hi ha una secció on demanen que els lectors envien fotos de “rótulos oficiales que vulneren el bilingüismo” (mándanos tus fotos de carteles en un único idioma en comunidades con dos lenguas). Curiosa, m’ho he mirat i voilà: Les fotos enviades per lectors des del País Basc, les Illes i el Principat són totes de rètols només en català o basc, i algun “catalán-inglés“, les de Galícia el mateix excepte una.
Des del País Valencià han enviat 36 fotos, una de Benicarló en “cuatro idiomas, menos castellano” (sic), una de Castelló que diu valenciano-castellano però en valencià només hi ha el nom de la Conselleria, 13 “sólo en valenciano” i 21 (vint-i-una) “sólo en castellano“.  Mira que si ara El Mundo fa un Manifiesto i comença una campanya per la defensa del bilingüisme al País Valencià… 1. Caldria fer una base de dades per saber com se diu “a fer la mà” en sis mil idiomes, hehehe :))
  De tot aquest tema i els absurds subintel·lectuals que han arribat a sortir de l’armari, em quedo amb la perla de resposta d’un exprofe meu (jo sí que et poso l’enllaç, si no et sap mal):
  http://terminotica.upf.es/membres/DE_YZA/publi/analisiManifestAmpliat_es.pdf

  I també amb una cita de Daniel Innerarity: “l’educació monolingüe no és un dret: és una limitació”

  Salut!  (/salute/sahih/salud/saúde/salüüü…)

 2. tan sols volen emparanoiar a la gent per a donar-li un últim cop de gràcia al valencià, que els foten aixina de clar. els valencians necessitem mitjos de comunicació propis com pàgina 26, i semblants.

  el valencià està marginat en tot, i volen fer creure els mons de yupi; que collons, molta gent ha enviat fotos i estan retenint fotos manades a la secció de Valencia per a que haja igualtat de “marginació” per al castellà. Sols per a traure els diners als valencians mentrimentres celebren la mort  d’allò que es nostre.

  En fí, parlar de marginació del castellà és ser un subnormal perdut de la vida. Ells ho tenen tot per la seua llengua imperialista, doncxs amb crear tensió ja els va bé per a que no poguem sumar nous parlants i aixina consolidar Madrid la Grande. Cal reaccionar, no anant a eixa web a fer el pardal sinó creant consum de valencià però amb bon targeting, sinó el valencià passarà a ser llatí. El podrà parlar un anglès de London però no un de Gata o Benicolet……………

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de del lado de allá... per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent