Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

20 de juliol de 2010
0 comentaris

#holacatalunya Necessitem claredat, però hi ha qui no la voldria per ximple covardia.

La pregunta i descripció que proposa Marçal Sintes a ElSingulardigital.cat em duu a assenyalar uns problemes que crec hem d’encarar sense ni manies ni més bajanades de simplificació, oblits o inconsciències.

Anem a pams – La frase
Molt sobiranisme, poca ERC
“Seria lògic deduir que algunes coses molt grosses han fet malament Ridao i els seus companys d’ERC, que han comés uns quants errors gegants”

“(…) Potser seria lògic, vaja no ho sé, però potser seria lògic deduir que
algunes coses molt grosses han fet malament Ridao i els seus companys
d’ERC, que han comés uns quants errors gegants. O potser Ridao es pensa
que la culpa és de la gent, de la botiga petita, del súper i de la poma,
però en absolut d’ERC?”

Comento:

“Sense obviar que hi ha errades, penso que hi ha elements d’anàlisi d’aquest problema que assenyales que s’obvien sistemàticament.

Crec que s’entén millor la situació si es contempla com a element de pes dos detalls:

1) Un de significatiu i greu problema que així es despista és el dels èxits mediàtics i de confusió en l’enteniment de l’odi i demonització de l’independentisme i la independència amb tot el ventall de poderios clàssic en aquesta tasca (d’Interiors espanyols, legislació, atacs judicials, polítics, desinformació, desdibuix, missatges de por al ciutadà ingenu, etc.) Mirant detalls d’aquests anys crec que es veu prou bé, i el retruc l’ha patit ERC.

2) Un altre de bàsic és la sistemàtica, repetitiva i sense descans pràctica de “crítiques” (poques ho han estat de veres i un simple contrast de relectura, d’observació i experiència així ho palesen) i de vomitades directament (ja sense ni mirar de dir quelcom contrastable) contra ERC a la xarxa i al carrer (moment més penós el protagonitzat pels xiuladors el l’Acte de Sobirania davant el Parlament l’any passat) Tot això fet des d’un sector de l’independentisme al que, des del primer moment en que detecto aquesta pràctica anomeno covard i ple d’inconscients, i em reitero. Covards i inconscients.

Molt poca consciència del que enfrontem i hem enfrontat, i molta xerrameca desinformada, i ja no del que seria més elaborat com ara l’atenció a la reflexió i idees en un sentit seriós, sinó en la mínima noció de l’actualitat i del que podem observar i passa.

Crec que la independència, i ja la simple oportunitat de recuperar la política passa necessàriament (tot i que la pràctica de tant de teatre vital ho pot disfressar si badem) per una claredat i honestedat que molts no volen i que combaten. I penso que després del 10 de juliol de 2010, igual que hem de ser exigents amb ERC com a partit i amb qualssevol partit polític o líder social, cultural, econòmic, etc., ho hem de ser entre els ciutadans i entre els que, a sobre, es diuen “no polítics” i anant fent merder.

Per qui tingui temptació de dir-me partidista, sectària, etc., o en les versions més barroeres malfollada o coses així: no penso fer-ne cap cas, crec que la intoxicació pel que fa a aquest nivell de percepció de la realitat ja estaria superada, espero, i que la poca o molta mala llet que pugui expressar en aquest avís serveixi a alguns inconscients a fer un salt necessari per a seguir endavant, i passar a superar les traves a la percepció bàsica i enteniment de les necessitats i feines que tenim al davant.”

Cal afegir una pregunta de comprensió: Diu l’autor que és lògic deduir que…, i no ho acabo d’entendre. En tot cas a parer meu cap error justifica aquesta manca de respecte a ERC (així ho considero.) I també, en tot cas, el que en aquesta seva explicació es pretén deduir lògicament, sigui el fet que cal una deducció, sigui el contingut de la deducció, és una cosa que no sé on nassos s’aguanta. Això de deduir fets que es poden contrastar en la observació no em sembla res de bo ni d’obligació l’acceptar-ho. En aquelles coses que es poden fer observacions, contrast, mirades, atenció perceptiva, expressió i comunicació, les especulacions, ni que es vesteixin de “deducció lògica” em semblen sobreres, perilloses, i ja prou llaurades i patides.

…………………………
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/07/molt_sobiranisme_poca_erc_54707.php

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!